Sveštenik oružje prodavao kriminalcima, paravan mu bila rođena djeca (FOTO)

Sveštenik u eparhiji Višegrad Bojan Glišić uhapšen je u policijskoj akciji „Lotika“ zbog sumnje da se duže vremena bavio nedozvoljenom prodajom oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako Srpskainfo saznaje sveštenik Glišić je oružje i eksploziv prodavao najčešće osobama iz kriminalnog miljea, a koji se dolazili iz Federacije Bosne i Hercegovine.

sveštenik oružje prodavao kriminalcima, paravan mu bila rođena djeca (foto)

Izvor je pojasnio da je Glišić uhapšen nakon što je oružje prodao ni manje, ni više nego prikrivenim inspektorima Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

– Inspektori su duže vremena imali informaciju da se ovaj sveštenik bavi nedozvoljenom trgovinom oružjem i eksplozivom, pa je pokrenuta istraga. Tom prilikom prikupljene su dodatne informacije o nelegalnim poslovima sa kojim se bavio ovaj sveštenik – pojasnio je izvor za Srpskainfo.

– Sveštenik Glišić nije ništa sumnjao i poslije nekog vremena dogovorio je sa prikrivenim inspekotrima prodaju oružja. Kada su se našli on je donio dogovoreno oružje, ali umjesto para tada je dobio lisice na ruke – istakao je sagovornik.

sveštenik oružje prodavao kriminalcima, paravan mu bila rođena djeca (foto)

Portparol MUP RS-a Mirna Miljanović rekla je, navodeći inicijale, da je akcija “Lotika” usmjerena na razbijanje kriminalne grupa koja se bavila nedozvoljeno proizvodnom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem.

sveštenik oružje prodavao kriminalcima, paravan mu bila rođena djeca (foto)

Ona je dodala da su u okviru ove akcije pretresene tri lokacije i to dvije u Rogatici i jedna u Višegradu.

– Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona – naglasila je Miljanovićeva.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU