SVIREPO UBISTVO U BRČKOM/ Zatraženo još tri mjeseca pritvora za ubicu

Tužilaštvo u Brčkom nadležnom sudu uputilo je prijedlog da se Daliboru Jovičeviću, koji je osumnjičen za svirepo ubistvo svoga oca Slaviše, produži pritvor

Ovaj put produženje pritvora je zatraženo za tri mjeseca.

Ni nakon tri mjeseca nije poznato zašto je Dalibor počinio ovaj zločin.

Daliboru se stavlja na teret da je između 11. i 12. februara ove godine u naseljenom mjestu Brezovo Polje Selo, na svirep način usmrtio oca Slavišu.

Osumnjičeni je u porodičnoj kući u kojoj je živio zajedno sa majkom i ocem, u vrijeme dok se u kući nalazio sam sa njim, tvrdim predmetom – automatskom puškom, ocu zadao više udaraca u predjelu glave, usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve. On se sumnjiči i za neovlašteno držanje automatske puške marke M70, koju je koristio za počinjenje ubistva, a kasnije je zakopao u dvorištu zajedno s pripadajućim šaržerima i municijom, prenosi Klix.

Nakon višednevnog bjekstva, ovaj 33-godišnjak je uhapšen u Sarajevu, nakon čega je sproveden u prostorije Tužilaštva Brčko distrikta gdje je saslušan. Ubrzo mu je određen pritvor, a potom i produžen na dva mjeseca.

Istraga je takođe usmjerena i na krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari za koje je propisana kazna zatvora do tri godine.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU