Tarik Filipović kao doktor za one stvari: U Vitez, Jajce, Mostar i Zenicu stiže predstava “Sex i glad”

U rujnu u bh. gradove Vitez, Jajce, Mostar i Zenicu stiže nova predstava o kojoj sve više bruje regionalni mediji. Riječ je o predstavi Tarika Filipovića, u kojoj glavnu ulogu ima upravo Filipović. Redatelj je Mario Kovač, a sve skupa to čini ekipu koja voli dobro nasmijati publiku začinjenim humorom.
Vitezu je pripala čast da bude domaćin bh. premijere i to 18.09. u Franšiznom centru, a dan kasnije 19.09. Tarik i ekipa idu gdje drugo nego u kraljevski grad, grad kulture Jajce, gdje će nastupiti u Domu kulture.
Nakon dana odmora predstava se nastavlja u Mostaru 21.09. u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, a završnica turneje, šlag na kraju, Tarikova rodna Zenica 22.09. u Bosanskom narodnom pozorištu.
Sve predstave planirane su za 20 sati, a ulaznice uskoro potražite na prodajnim mjestima u Vitezu, Jajcu, Mostaru i Zenici, te na Kupikartu.ba.
Tko je doktor Udo­ Špricnmaher
Predstava “Sex i glad” uz nastavak “Doktor za one stvari” govori o doktoru seksologije, profesoru i playboyu imena Udo­ Špricnmaher, kojeg utjelovljuje glumac Tarik Filipović. U najavi pišu da će ova predstava publiku na kratko odvesti na uzbudljivi safari kroz prašumu pojmovlja iz područja ljudske seksualnosti. U ovoj predstavi publika će imati priliku upoznati i/ili prepoznati najrazličitije vrste seksualnih odnosa, seksualnih pomagala, kao i fenomene poput cyber seksa, chem seksa ili, na primjer, roll playa…
Koliko god živimo u hiperseksualiziranom svijetu, toliko je još uvijek ova tema mnogima u sferi tabua. Predstava “Sex i glad” upravo pokušava detabuizirati ovo neizostavno područje ljudske prirode, a primarni joj je zadatak opustiti, educirati, zabaviti i nasmijati. Jer, smijeh je najpouzdaniji i najučinkovitiji lijek u ova impotentna vremena. A Tarik je dokazani doktor za naše nevolje i mrzovolje. Autori ovom predstavom ne žele nikoga uvrijediti, a nadaju se da će se svidjeti i konzervativnijoj publici.

drukciji.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU