TEGELTIJA UZVRAĆA UDARAC/ Najavio tužbe protiv medija i novinara

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija izjavio je danas novinarima, u pauzi sjednice tog vijeća, da će pokrenuti “pravnu akciju” protiv svih medijskih kuća i novinara pojedinačno koji su tvrdili da je on počinio neke krivične radnje.

– Bit će analizirane izjave svih novinara koji su ustvrdili da sam ja umiješan u koruptivne radnje – kazao je Tegeltija.

Kazao je da će tužiti i političare i sve koji su iznosili neistine. To uključuje i Farisa Vehabovića iz Evropskog suda za ljudska prava, javlja BIRN BiH.

On je najavio da će podnijeti i disciplinske prijave protiv nosilaca pravosudnih funkcija koji su tvrdili da je on trebao biti osumnjičen u okviru istrage.

Tegeltija je kazao da ovime ne guši slobodu medija i da podržava istraživački rad novinara, ali da se kao građanin ima pravo da se zaštiti od kleveta.

– Molim vas da ovo ne razumijete kao atak na novinarske slobode – kazao je Tegeltija.

On se pozvao na saopštenje Tužilaštva BiH o pokretanju istrage protiv dvoje osumnjičenih, navodeći da se ispostavilo da su bili “tačni navodi njegovog demanta”.

Njegove tužbe, kako je dodao, nemaju veze s najavom iz Tužilaštva da će ispitati odgovornost onih koji plasiraju netačne informacije koje podrivaju povjerenje u rad pravosuđa.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU