TELEGRAM DONOSI NOVINU KORISNICIMA Premium paket dolazi na velika vrata

Na pozadini objave da je dostigla prekretnicu od 700 miliona aktivnih korisnika i postala jedna od najpreuzimanijih aplikacija u svijetu 2022. godine, Telegram je najavio novi premium paket za svoje super-korisnike.

Telegram je godinama bio usluga za razmjenu poruka bez naknade i (uglavnom) bez oglasa, koja nudi praktične i sigurne poruke koje ne zarađuju novac od podataka svojih korisnika.

Umjesto toga, radilo se isključivo na novcu investitora. Ali, s rastućom bazom korisnika i rastućim troškovima korištenja usluge, Telegram je najavio novu ponudu mjesečne pretplate koja dodaje više opcija za svoje super-korisnike.

Koliko to košta?

5.49 evra mjesečno u Evropi

Koje dodatne opcije dobijam?

Kao i kod svake ovakve premium pretplate, dobijate mješavinu stvarno korisnih opcija za one koji često koriste uslugu i druge lijepe male zabavne pogodnosti. Evo šta je Telegram do sada objavio:

1. Prenosi od 4 gigabajta

Svaki korisnik besplatnog sloja može prenijeti datoteke do 2 gigabajta, ali s premium slojem možete prenijeti datoteke veličine čak 4 GB. Vrijedi napomenuti, ako niste premium korisnik, još uvijek možete primati i preuzimati ove datoteke od 4 GB. Ograničenje se odnosi samo na prenose.

2. Brža preuzimanja

Ako imate premium račun, moći ćete preuzimati sadržaj, datoteke i medije na svoj uređaj najbržom dostupnom brzinom. Nije ograničen ni na koji način osim onoga što vaša mreža može podnijeti.

3. Udvostručene granice za gotovo sve

Ovdje počinjete vidjeti kako super-korisnik ulazi u igru. S premium računom možete pratiti do 1000 kanala, stvoriti 20 mapa za čet s do 200 četova u svakoj, možete dodati četvrti račun u svoju aplikaciju Telegram, spremiti do 10 omiljenih naljepnica i prikačiti 10 četova na svoj glavni popis.

Ostala povećanja uključuju mogućnost pisanja duže biografije, rezervisanje do 10 javnih t.me veza za dijeljenje omiljenih grupa i kanala, plus možete imati do 400 omiljenih GIF-ova.

4. Glas u tekst

Slanje glasovnih bilješki vrlo je popularan način komunikacije u bilo kojoj aplikaciji za razmjenu poruka, ali nije uvijek zgodno za slušanje, pa će s premium računom Telegram otvoriti transkripcije glasa u tekst. To znači da ćete i dalje moći vidjeti što poruka kaže, čak i kada ne možete ili ne želite slušati. Takođe možete ocijeniti prepise kako biste poboljšali kvalitetu usluge.

5. Jedinstvene naljepnice i animacije preko cijelog zaslona

Poput iMessagea, moći ćete iskoristiti prednosti animacija na cijelom zaslonu za naljepnice kada ste pretplatnik na Telegram Premium. Zbirka će se ažurirati svaki mjesec, a čak i besplatni korisnici moći će ih primati i pregledavati (samo ih ne slati).

6. Jedinstvene reakcije

Premium korisnici takođe dobijaju pristup izboru novih reakcija. Ovo je dodatak uobičajenim reakcijama, a neke od njih uključuju i skočne animacije.

7. Animirane profilne slike

To neće biti jedini način na koji možete reći da imate premium račun, ali biće najočitiji: animirane slike profila. To vam omogućuje da imate kratki video kao minijaturu, a ne kao statičnu sliku.

8. Upravljanje razgovorom

Opet, za super korisnike s puno ćet grupa za organizovanje. Primjerice, možete postaviti grupu čavrljanja kao zadanu koja se otvara umjesto popisa sveobuhvatne pristigle pošte sa svim vašim četovima. Ako – na primjer – želite postaviti porodicu ili kolege s posla kao svoju glavnu mapu, možeš. Ili ga možete dati da prvo otvori listu vaših nepročitanih poruka.

9. Premium opcije

Poput animirane slike profila, ovo će drugima dati naznaku da ste premium korisnik. Svaki član premium paketa dobija malu značku premium ikone na svom profilu, koja se pojavljuje na popisu za razgovor kako bi svi mogli vidjeti.

10. Premium ikone aplikacija

Premium korisnici će takođe moći promijeniti svoju ikonu aplikacije u jednu od novijih ikona samo premium aplikacija, umjesto u jednu od nekoliko unaprijed postavljenih. To uključuje premium ikonu „zvjezdice“.

11. Uopšte nema oglase

Trenutno se oglasi generalno ne prikazuju čak ni besplatnim korisnicima. Međutim, u nekim okolnostima to rade, kao u velikim grupama koje organizuje jedna osoba. U tim slučajevima možete vidjeti ono što Telegram opisuje kao „minimalno dizajnirane sponzorisane poruke“. Ako ste premium pretplatnik, ovo nećete ni vidjeti, prenosi „PocketLint„.

BONUS VIDEO:

TELEGRAM DONOSI NOVINU KORISNICIMA Premium paket dolazi na velika vrata appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU