Telemach i ove godine uz No Borders Orchestra / Koncert u Sarajevu 1. augusta u Slogi

Kompanija Telemach je i ove godine podržala jedinstveni projekat No Borders Orchestra koji objedinjuje savremenu klasičnu muziku i klupsku kulturu.

Poslije veoma uspješne turneje tokom ljeta 2018. gudački ansambl NBO obogaćen udaraljkama i elektronikom, ovog ljeta gostovat će ponovo u Sarajevu, a u okviru nove međunarodne turneje po zapadnom Balkanu i Evropi, nazvane B Matinee. Tematika koncerata je obilježavanje trideset godina od pada Berlinskog zida i slava rušenje zidova između klasične i klupske muzike.

Komunicirajući sa savremenim techno zvukom, kompozitori unutar ovog projekta spremili su kombinaciju žanrova, prevazilazeći granice između različitih muzičkih stilova. Organizatori najavljuju nastup pet najuzbudljivijih mladih kompozitora iz regiona – Darije Andovske iz Skoplja, Drinora Zymberija iz Prištine, Davora Branimira Vincze-a iz Zagreba, Danijela Žontara iz Sarajeva i Draška Adžića iz Beograda. Inače koncert u Sarajevu 1. augusta u Slogi se održava odmah nakon nastupa No Borders Orchestra u Tivtu i Prizrenu. Nakon nastupa u glavnom gradu BiH organizacija NBO putuje za Maribor, Zagreb i Beograd gdje takođe imaju zakazane koncerte.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU