-11.2 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 24 siječnja, 2022
Još

  Telemach i ove godine uz No Borders Orchestra / Koncert u Sarajevu 1. augusta u Slogi

  Kompanija Telemach je i ove godine podržala jedinstveni projekat No Borders Orchestra koji objedinjuje savremenu klasičnu muziku i klupsku kulturu.

  Poslije veoma uspješne turneje tokom ljeta 2018. gudački ansambl NBO obogaćen udaraljkama i elektronikom, ovog ljeta gostovat će ponovo u Sarajevu, a u okviru nove međunarodne turneje po zapadnom Balkanu i Evropi, nazvane B Matinee. Tematika koncerata je obilježavanje trideset godina od pada Berlinskog zida i slava rušenje zidova između klasične i klupske muzike.

  - Oglašavanje -

  Komunicirajući sa savremenim techno zvukom, kompozitori unutar ovog projekta spremili su kombinaciju žanrova, prevazilazeći granice između različitih muzičkih stilova. Organizatori najavljuju nastup pet najuzbudljivijih mladih kompozitora iz regiona – Darije Andovske iz Skoplja, Drinora Zymberija iz Prištine, Davora Branimira Vincze-a iz Zagreba, Danijela Žontara iz Sarajeva i Draška Adžića iz Beograda. Inače koncert u Sarajevu 1. augusta u Slogi se održava odmah nakon nastupa No Borders Orchestra u Tivtu i Prizrenu. Nakon nastupa u glavnom gradu BiH organizacija NBO putuje za Maribor, Zagreb i Beograd gdje takođe imaju zakazane koncerte.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO