TESLA SPREMA NOVO ČUDO Aerodinamički poklopci točkova upadaju u oči

Ilon Mask je imao mnogo toga da kaže o drugoj generaciji Tesla Roadster-a u posljednjih pet godina, ali kako sada stoje stvari, još uvijek je daleko od proizvodne linije.

Međutim, kašnjenje u lansiranju Roadstera nije spriječilo jednog vještog dizajnera da zamisli kako bi konačna verzija Teslinog hiperautomobila mogla da izgleda.

Gotova kreacija je nazvana Tesla SpaceX Model R i dolazi iz misli Maksimilijana Šnajdera, njemačkog dizajnera koji je ranije radio u Audiju, Mercedes-Benzu, Volkswagenu, Mitsubishiju, a upravo je lansirao Design to the Mak kanal na YouTube.

„Divlji“ hiperautomobil proširuje Maskovu tvrdnju da bi Roadster mogao biti ponuđen sa raketnim busterima, ali stvari podižu do još ekstremnijih visina.

Prvo je dizajn. Oblik Tesla SpaceX Model R nema ništa zajedničko sa Roadsterom i zbog toga izgleda daleko radikalnije.

Zaista, ima oblik koji je sličniji prototipu trkača nego tradicionalnom uličnom automobilu i ima LED farove uredno ugrađene u ispupčene lukove prednjih točkova.

Stakleni kokpit je postavljen prilično naprijed u automobilu, a aerodinamički poklopci točkova takođe upadaju u oči.

Nastavljajući radikalnu karoseriju i oblik SpaceX modela R su masivna aerodinamička peraja na zadnjim pločama.

Šnajderov san, Tesla hiperautomobil bi samo pokretao električni pogon, ali bi takođe imao rakete sa tečnim vodoničnim pogonom, što bi rezultiralo kombinovanom snagom od 2.600 KS za ‘standardni’ automobil uz maksimalnu brzinu od 467 km/h (290 mph) i 2.950 KS za varijanta usmerena na trku sa maksimalnom brzinom od 526 km/h (327 mph), prenosi b92.

BONUS VIDEO:

TESLA SPREMA NOVO ČUDO Aerodinamički poklopci točkova upadaju u oči appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU