Tesla zaustavlja pogone u Berlinu i Šangaju

Očekuje se da fabrike neće raditi nekoliko nedjelja.

Proizvodnja Modela 3 u Kini će biti zaustavljena 18. jula, i to na period od 20 dana. Tokom ove pauze očekuje se poboljšanje proizvodnog procesa kako bi sa fabričkih traka silazio veći broj automobila, a normalizacija proizvodnje u Šangaju se očekuje tokom avgusta.

Ipak, rad fabrike u Kini neće biti ispuniti očekivanja ove godine, jer su proizvodne trake bile zaustavljene i tokom proleća kada je u Šangaju uveden policijski čas zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom.

Što se Nemačke tiče, gigafabrika u okolini Berlina će prestati sa radom 11. jula i to na dvije nedjelje. Nemački mediji izvještavaju da Tesla želi da udvostruči proizvodne kapacitete u ovom postrojenju od avgusta.

Prema određenim navodima, ovo zatvaranje je planirano mesecima unazad. List Bild izvještava da će se remont fabrike koncentrisati na to da karoserije automobila provedu samo 30 sekundi na svakoj proizvodnoj stanici, umesto oko 3 minuta, koliko sada troše za svaku fazu.

Kompanija je saopštila da planira proizvodnju 500.000 automobila godišnje u nemačkoj fabrici, ali do sada, proizvodnja je dostigla tek 1.000 primjeraka nedjeljno, što je desetina originalnog plana. Za sada nije poznato koji dio od 4.500 radnika će otići na odmor, a koliko njih će ostati da reorganizuje proizvodnju.

Ilon Mask, direktor kompanije Tesla, nedavno je saopštio da nove fabrike u Nemačkoj i Teksasu gube milijarde dolara jer su troškovi veliki a rezultati slabi.

Ipak, i pored toga, jun je bio najbolji mjesec ikada za Teslu što se proizvodnje tiče, jer je sa fabričkih traka sišlo 254.695 automobila.

Tesla zaustavlja pogone u Berlinu i Šangaju appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU