Test: Koje vam lice na slici izgleda sretnije?

Izaberite lice sa slike koje vam djeluje sretnije – test otkriva sve o načinu na koji funkcionišete

U nauci postoji teorija poznata kao teorija dominacije lijeve ili desne hemisfere mozga. Prema ovom konceptu, svaka hemisfera je odgovorna za određenu vrstu aktivnosti. Tačnije, lijeva hemisfera je odgovorna za logiku, a desna za kreativnost, prenosi tuzlanski.ba.

Nekim ljudima je dominatna lijeva hemisfera, a nekima desna. Oni kojima dominira lijeva hemisfera praktičniji su i racionalniji, a pogled na stvari im je objektivniji.

Suprotno tome, oni kojima dominira desna hemisfera mozga više vjeruju svojoj intuiciji i imaju kreativan pogled na stvari.

Mi vam donosimo test koji će procijeniti vašu ličnost.

test
test: koje vam lice na slici izgleda sretnije?

Poznati neurobiolog Bruno Duboke kaže da je lijeva hemisfera mozga odgovorna za akcije desne strane našeg tijela, a desna za akcije lijeve strane. Iz tog razloga ljevoruki često imaju dominatnu desnu hemisferu, te su kreativniji i više okrenuti umjetnosti.

Želite da znate koja hemisfera dominira kod vas? Uradite ovaj test.

Pažljivo pogledajte sliku i odredite koje lice vam djeluje sretnije, a šta to znači pročitajte u nastavku.

Ako ste izabrali osobu A

Ako ste odabrali sliku A, najvjerovatnije vam dominira lijeva hemisfera mozga. To znači da imate analitički um, vrlo racionalan i praktičan pristup životu i drugima. Kontroliše vas vaš um, a ne vaše srce. Na stvari gledate isključivo sa stanovišta logike. Također, imate vrlo razvijeno kritičko mišljenje. Sve gledate sa različitih stanovišta kako biste bili sigurni da su izvedeni zaključci tačni.

Ako ste izabrali osobu B

Ako odaberete sliku B, onda ste zaista kreativna osoba. Samo vitalno treba da se izrazite kroz kreativnost ili na neki drugi način. Međutim, često ste prilično subjektivni. Imate bujnu maštu i neprestano pokušavate da smislite ili stvorite nešto novo.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU