TIKTOK NA OZBILJNOM UDARU POLITIČKOG VRHA AMERIKE Od Google i Apple se traži da se ukine aplikacija u njihovim prodavnicama

TikTok se u posljednje vrijeme ne može odmoriti od kritika. Nakon što su izbile vijesti o kršenju privatnosti podataka korisnika u Americi.

Povjerenik Federalne komisije za komunikacije Amerike (FCC), Brendan Kar, sada je pisao Appleu i Googleu, tražeći od njih da zabrane Tiktok sa svojih platformi jer može procuriti osjetljive korisničke podatke u Peking.

Kar je naveo da je oko 19 miliona korisnika preuzelo Tiktok u Americi samo u prvom tromjesečju 2022. godine, što znači da pohranjuje podatke o prilično značajnoj populaciji SAD-a.

– Jasno je da TikTok predstavlja neprihvatljiv sigurnosni rizik zbog njegovog opsežnog prikupljanja podataka u kombinaciji s očito neprovjerenim pristupom Pekinga tim osjetljivim podacima – rekao je Kar.

Zatim je zamolio i Google i Apple da uklone TikTok iz svojih prodavnica aplikacija zbog nepoštovanja pravila, prenosi „NeoWin„.

BONUS VIDEO:

TIKTOK NA OZBILJNOM UDARU POLITIČKOG VRHA AMERIKE Od Google i Apple se traži da se ukine aplikacija u njihovim prodavnicama appeared first on Aloonline.ba.aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU