Tko je novi šef Milana? Surađuje s holivudskom zvijezdom, igra kriket i američki nogomet

Novi talijanski prvak AC Milan ima nove vlasnike. Američki investicijski fond Eliot Management prodao je većinske dionice kluba moćnijem američkom investicijskom fondu RedBird Capital.

Kupoprodajni ugovor je već sklopljen, a službena objava se očekuje vrlo brzo. Ne zna se koliko je točna vrijednost transakcije, ali mediji na Čizmi uglavnom spominju 1,3 milijarde eura.

Inače, RedBird Capital je godinama poznat po ulaganju u sport. Tvrtka, koju vodi Gary Cardinale, ulaže u niz sektora, od financijskih usluga, preko medija i telekomunikacija do tehnologije i sporta. Vrijednost investicije procjenjuje se na šest milijardi dolara.

Od nogometnih klubova, Cardinal’s RedBird Capital ima 85% udjela u francuskom Toulouseu od ljeta 2020., koji se nedavno vratio u Ligue 1 nakon četiri godine u drugoj.

Novi vlasnici Milana uključeni su u brojne tvrtke iz raznih sportskih djelatnosti. Primjerice, u suradnji s holivudskom zvijezdom Dwayneom “The Rock” Johnsonom suvlasnici su XFL-a, lige u američkom nogometu s pomalo “sirovim” pravilima.

Posjeduju i poznatu sportsku agenciju Waserman, zatim On Location Experiences, službeni partner NFL-a u organizaciji zabavnog programa, kao i Dream Sport, tvrtku koja organizira fantasy kriket ligu u Indiji.

Za sada nije poznato kakvi su dugoročni planovi novih vlasnika s Milanom, ali njihov je poslovni moto usmjeren na “izgradnju brzorastućih tvrtki s fleksibilnim, dugoročnim kapitalom”.

Njihovi prvi poslovni potezi na San Siru nude nove, poboljšane ugovore sportskim direktorima Paolu Maldiniju i Ricu Masariju.

Kada su u pitanju veliki projekti, RedBird Capital se zalaže za izgradnju novog stadiona koji bi bio samo Milan i nisu zainteresirani za renoviranje San Sira.


www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU