Tko su žrtve koronavirusa u Italiji?

Preminulih od koronavirusa u Italiji, s današnja tri smrtna slučaja, trenutno ima šest.

Sve žrtve virusa živjele su na području Sjeverne Italije gdje je utvrđena zaraza. Regija Lombardije opovrgnula je sedmi smrtni slučaj, a pritom se tu mislilo na slučaj pacijenta iz Creme oboljelog od raka koji je hospitaliziran u Bresciji, kako piše Corriere della Serra.

Šest žrtava koronavirusa u Italiji:

– Adriano Trevisan, 78-godišnjak s područja Padove umro je 21. februara. Bio je u bolnici Schiavonia (Padova) oko deset dana s dijagnozom upale pluća. Budući da nikada nije bio u Kini, tek nekoliko dana prije nego što je umro testirali su ga na koronavirus i utvrđeno je da je njime zaražen. Trevisan je često zalazio u kafić s prijateljem koji je također pozitivan na koronavirus.

+++ GLI AGGIORNAMENTI: ALTRI SETTE CASI ACCERTATI IN VENETO, SAREBBERO TUTTI DI VO' EUGANEO. TRA LORO ANCHE LA MOGLIE E LA FIGLIA DI ADRIANO TREVISAN +++

Posted by PadovaOggi on Subota, 22. Februar 2020.

Bila na Hitnoj kada i pacijent 1

– 75-godišnjakinja iz Casalpusterlenga koji je u “crvenoj zoni” Lodigiana umrla je 22. februara. Njen posjet Hitnoj službi u Codognu mogao je biti smrtonosan jer je tamo bila u isto vrijeme kada i takozvani “pacijent 1”, 38-godišnjak iz Codogna gdje je, vjeruje se, krenula cijela zaraza u Italiji. Testirali su je na koronavirus nakon smrti.

– Angela Denti (68) iz Trescore Cremasco (Cremona) umrla je u nedjelju u bolnici u Cremi. Njena klinička slika bila je vrlo nejasna: primljena je na odjel onkologije s dijagnozom raka i imala je srčani udar netom prije smrti. Zbog respiratorne krize utvrđeno je da je pozitivna na koronavirus.

– 84-godišnjak iz mjesta Villa di Serio umro je u Bergamu u bolnici Papa Giovanni, gdje je prebačen iz bolnice Alzano Lombardo u kojoj je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus. 

Lombardijska crvena zona

– 88-godišnjak koji je živio u Codognu bio je peta žrtva koronavirusa u Italiji. Grad Lodigiano je jedan od deset centara izbijanja zaraze u Lombardiji.

– 80-godišnjak iz Castiglione d’Adda, jednog od mjesta u lombardijskoj “crvenoj zoni”, umro je u bolnici Sacco u Milanu. Bio je hospitaliziran u Lodiju zbog srčanog udara, a nakon što se testiranjem utvrdilo da je zaražen koronavirusom prebačen je u Milano.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU