Tokom proteklog vikenda u SBK 7 kaznenih djela i 21 prometna nezgoda

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 45 vozača.

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 kaznenih djela.

Dana 22.05.2020. godine oko 19,00 sati u mjestu Toplica, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled vozila Renault, kojim je upravljao A.B. rođen 1990.godine iz Hadžića.Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Također, istog dana oko 20,45 sati u mjestu Zabrđe, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled osobe A.B. rođen 2002.godine iz Hadžića. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 16 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA / SAOBRAĆAJA

Evidentirana je 21 prometna nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 412 prekršajnih naloga, od kojih su 173 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 45 vozača, od kojih je 13 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz prometa je isključeno 6 vozila.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU