Totalno rasulo u Seriji A: Iz Fiorentine traže 60.000 eura jer su bespotrebno putovali u Udine

Udinese i Fiorentina trebali su igrati meč 26. kola italijanske Serije A ovog vikenda, ali je utakmica odgođena zbog koronavirusa.

Utakmica u Udinama trebala se igrati za vikend pred praznim tribinama, ali nekoliko sati pred početak susreta stiglo je obavještenje čelnika Serije A da se utakmica neće uopšte igrati, te da se odgađa za 13. maj.

Koronavirus pravi velike probleme u Italiji, ali klubovi smatraju da čelnici Serije A prave ogromne greške što neke utakmice odgađaju, a neke se moraju odigrati.

Nakon što je odgođena utakmica u Udinama oglasili su se čelni ljudi Fiorentine koji traže od Serije A da im nadoknade troškove putovanja na gostovanje koji iznose oko 60.000 eura.

Igrači Fiorentine su otputovali u Udine i očekivali su da će se utakmica igrati, te su bili iznenađeni nakon odluke da se meč neće odigrati ni pred praznim tribinama.

“Čekam sastanak s čelnim ljudima Serije A. Ne želimo čekati četvrtak ili petak i želimo sastanak odmah. Tražimo da nam nadoknade troškove putovanja u Udine jer su odmah mogli reći da se ne igra. Nije u redu da neki klubovi igraju utakmice, a neki ne. Tražit ćemo ili da svi igraju ili da niko ne igra”, poručio je sportski direktor Fiorentine, Joe Barone. sportsport.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU