28.8 C
Sarajevo
Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Travničani nagrađeni u Slavoniji

Završena 37. Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje, u Bošnjacima, Hrvatska koja je trajala od 28.9. do 27.10. 2019. godine.

U posljednjem vikendu smotre, Travničani su zauzeli posebno mjesto, te se zajednički predstavilo: Pozorište Travnik sa predstavom “F.K.P”. i “Snovopriče o životu Petra Barbarića”, Hrvatsko kazalište Travnik sa predstavom “Krokodili” i “Snovopriče o životu Petra Barbarića” i dramski studio KŠC “Petar Barbarić” Travnik također sa predstavom “Snovopriče o životu Petra Barbarića”

Nagrađeni su:

-Pozorište Travnik sa predstavom F.K.P. autora Rusmira Agačevića Rusa u režiji Roberta Zahirovića u koprodukciji sa JU Centar za kulturu općine Travnik, dobilo je nagradu za najbolju ulogu u toj predstavi koju je osvojila glumica Renata Ignjić za ulogu “Jamesdina”.

– Član Pozorišta Travnik gdin. Nebojša Filipović dobio je nagradu za najbolju ulogu u predstavi “Snovopriče o životu Petra Barbarića” autora Rusmira Agačevića u režiji Ante Bilića, koju zajedno izvode HAK, Pozorište Travnik i dramski studio KŠC Travnik.

– Matej Baškarad, u predstavi “Krokodil” u režiji Ante Bilića – Hrvatsko kazalište Travnik, osvojio nagradu za najbolju ulogu lika “Semjon Sejmonović”.

  ZDK - Isplaćena četvrta rata boračkih stipendija za 1.987 studenata u iznosu od 274.700 KM

Travnička tratar ekipa se vratila sretna, te su pokazali kako upornost i rad zaista donosi rezultat. Posebnu zahvalnost duguju Kazalištu Županja zajedno sa pokroviteljima za organizaciju i gostoprimstvo.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU