FOTO: Facebook

Nastupom benda ‘Foxy head’ zatvoreno je peto izdanje Gitarijade ‘Na putu za jug’ u organizaciji Muzičkog centra ‘Pavarotti’.

Kroz dva dana na scenu se popelo šest bendova, te još dva benda kao gosti večeri. Prvu večer nastupili su Eho Radar (Prijedor), Hidden Resonance (Travnik), Škodra (Sarajevo), a kao gosti su nastupili članovi benda Multicultus.

Drugu večer svoje umijeće muziciranja pokazali su bendovi Misery Crown (Bihać), Neki plavi mjesec (Banja Luka), 5rolej (Banja Luka) i kao gosti članovi benda Foxy Head.

 Za najboljeg gitaristu proglašen je naš travničanin Alen Riđić (Hidden resonance), najboljim bubnjarem proglašen je Muris Mureškić (Misery crown), žiri je dodijelio nagradu za najboljeg bas gitaristu, a to je Miloš Vujić.

“Još sam u šoku oko svega. Hvala vam svima na lijepim riječima i podršci. Ni sanjao nisam da ću na ovako velikom festivalu/gitarijadi biti odabran za najboljeg gitaristu pored toliko odličnih muzičara. Osjećam ogromnu čast a i mali pritisak (valja sad vježbati još više) Ništa ovo ne bi bilo moguće bez moje Nerme, Ajdina i Armana a naravno i sestre, mame, zeta i sviju vas koji podržavate sve što radim. Jedva čekam da isprobam tu novu gitaru! Hvala vam na svemu! Idemo dalje! Hidden Resonance” poručio je Alen Riđić na svom Facebook profilu.

Nagrada za najbolji vokal pripala je Mileni Vranjković (Neki plavi mjesec), dok je za najbolji bend u cjelini proglašen Eho Radar.

Organizatori su na kraju večeri čestitali nagrađenima, te su pozvali bendove i publiku na šesto izdanje Gitarijade za godinu dana.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o