Travničanin uhićen nakon serije krađa u Vitezu, policija ukradene stvari pronašla u automobilu

Poduzimajući intenzivne planske aktivnosti u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i PS Vitez u suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom uspješno su rasvijetlili tri krivična djela „Teške krađe“.

Naime, tijekom noći 21/22.08.2022.godine u PS Vitez je prijavljeno da su od strane NN izvršitelja ili više njih izvršena tri krivična djela „Teške krađe“, od kojih su dva djela izvršena u mjestu Nadioci, dok je jedno djelo izvršeno u ulici Kralja Tvrtka, općina Vitez. Navedena krivična djela su izvršena provalama u obiteljske kuće vlasništvo P.B., M.J. i V.J., u kojima je izvršena premetačina stvari, kojom prilikom je ukradeno zlatnog i srebrenog nakita znatne materijalne vrijednosti, novac u vrijednosti oko 5.700 KM, kao i određeni kućanski predmeti.

Navedenim aktivnostima, uključujući i operativni rad na terenu službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela A.S. rođen 1987. godine iz Travnika, koji je lišen slobode i predat nadležnom Kantonalnom tužiteljstvu na daljnje postupanje.

Važno je napomenuti da je određeni dio ukradenih predmeta pronađen u putničkom motornom vozilu koji je koristio osumnjičeni, te da su isti vraćeni vlasnicima.

drukciji.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU