Travničanka prevarena preko Facebooka: Dopisivala se s profilom i poslala mu 900 KM

Pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona uhapsili su 39-godišnjeg muškarca inicijala N.B. iz Visokog zbog prevare na Facebooku, potvrdio je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

Slučaj je policiji prijavila Đ.B. iz Travnika 10. decembra prošle godine, a slučaj je tek sada rasvijetljen. Oštećena je u prijavi navela da je od nepoznate osobe oštećena za novčani iznos u vrijednosti od oko 900 KM.

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za njegovo izvršenje N.B. Protiv osumnjičenog, nadležnom tužiteljstvu slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu prevara – naveo je Hodžić za Klix.ba.

Kako nezvanično saznajemo, žrtva se određeni period dopisivala s Đ.B. ne znajući njegov pravi identitet, jer je koristio lažni profil na Facebooku, što ona nije znala. Kako je vrijeme odmicalo, počeo joj je tražiti novac, obećavajući joj razne usluge.

Ona je pristala na to i slala je novac, sve dok se ta cifra nije popela na 900 KM, a od obećanih usluga nije bilo ništa. Kada je shvatila da je nasamarena i da se radi o lažnom profilu na Facebooku, odmah je otišla u policiju i sve prijavila. Slučaj je tek sada rasvijetljen prenosi Hayat.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU