21.6 C
Sarajevo
Petak, 1 srpnja, 2022

  Travnički talenti/ Brat i sestra treći u BiH u biciklizmu

  Za bicikliste iz Bosne i Hercegovine završila je natjecateljska sezona u 2019. godini.

  I, dok se zbrajaju ovogodišnji uspjesi, iz Biciklističkog saveza Bosne i Hecegovine stižu konačni rezultati, te poredak pojedinaca i ekipa, koje se natječu u okviru Premijer lige za 2019. godinu.

  Nacionalni komesar, Mirnas Mujezinović, obradio je rezultate svih utrka, a klubovima su dostavljeni rezultati njihovih članova u 2019. godini.

  S obzirom na činjenicu da biciklizam u našoj zemlji stječe popularnost i masovnost tek u posljednjih nekoliko godina, to ovim sportašima treba dati posebnu pozornost.

  Odnosi se to, svakako, i na Karlu i Petra Kusturu iz Travnika, brata i sestru, koji se natječu za Biciklistički klub „Tempo“ iz Viteza.

  Karla Kustura, koja je rođena 2005. godine i nastupa u kategoriji „žene“, nakon odvoženih utrka u ovoj sezoni, zauzima treće mjesto. Karla bi, prema pravilima, trebala nastupati u kategoriji „kadetkinje“, ali se, zbog malog broja kadetkinja boduje u kategoriji „žena“.

  Velika je zaljubljenica u brdski biciklizam, jednako kao i njen, godinu dana stariji, brat Petar (2004.). Petar se, također, nalazi na trećem mjestu kadeta Premijer lige BiH u brdskom biciklizmu.

  Veliki su to rezultati i uspjesi ovih mladih biciklista, koji bi, zasigurno, bili još i bolji ukoliko bi i Karla i Petar, kao i ostali biciklisti, imali puno razumijevanje i konkretniju potporu svojih lokalnih zajednica.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU