Travnički vatrogasci slave veliki jubilej/ Od 25. do 30. oktobra obilježavanje 140 godina vatrogastva

Nizom manifestacija u periodu od 25. do 30. oktobra bit će obilježen veliki jubilej , 140 godina vatrogastva u Travniku.

Manifestacija počinje 25. oktobra izložbom fotografija „Požari u Travniku“ i izložbom likovnih radova djece iz JU za predškolski odgoj i obrazovanje Obdanište Travnik na temu „Kad porastem bit ću vatrogasac“. Ove izložbe bit će upriličene u prostorima JU Centar za kulturu Općine Travnik.

„Dan otvorenih vrata“ planiran je 29. oktobra na platou ispred PKSC Pirota kada će biti predstavljena nova oprema Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik, te uručene nagrade za najbolje literarne i likovne radove učenicima osnovnih škola.

Defile vatrogasne jedinice održat će se 30. oktobra u periodu od 10 do 12 sati na relaciji Meljanac – Aleja konzula – Bosanka ulica, a učestvovat će TVJ Travnik, DVD Turbe, DVD Nova Bila i DVD Vitovlje i Poduzetna jedinica ŠPD Srednjobosansk šume uz peratnju članica Plesnog studij „Prijatelji djece Maya“ , Muzičkog društva Travnik i Limene glazbe „Lašva“ Nova Bila.

Svečana akademija u povodu 140 godina vatrogastva u Travniku održat će se 30. Oktobra u 13 sati u Centru za kulturu Općine Travnik.

travnički vatrogasci slave veliki jubilej/ od 25. do 30. oktobra obilježavanje 140 godina vatrogastva

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU