Travnik/ Bosanska ulica se pretvara u pješačku zonu

Danas je u maloj sali Općine Travnik održavana press konferencija u vezi eventualnog zatvaranja Bosanske ulice.

Naime, na osnovu inicijative vijećnika Općinskog Vijeća Travnik, Mjesne zajednice „Centar“ i niza nevladinih organizacija, općinska administracija pokreće aktivnosti na zatvaranju Bosanske ulice za saobraćaj, odnosno pretvaranje iste u pješačku zonu.

travnik/ bosanska ulica se pretvara u pješačku zonu
bosanska ulica se pretvara u pješačku

Za sve privredne subjekte locirane duž Bosanske ulice (od Tarabovca do Općinskog suda) bilo bi omogućeno dostavljanje…

Danas je u maloj sali Općine Travnik održavana press konferencija u vezi eventualnog zatvaranja Bosanske ulice. Naime, na osnovu inicijative vijećnika Općinskog Vijeća Travnik, Mjesne zajednice „Centar“ i niza nevladinih organizacija, općinska administracija pokreće aktivnosti na zatvaranju Bosanske ulice za saobraćaj,odnosno pretvaranje iste u pješačku zonu.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/1023728074791623

Za sve privredne subjekte locirane duž Bosanske ulice (od Tarabovca do Općinskog suda) bilo bi omogućeno dostavljanje robe u određenim dnevnim terminima.

travnik/ bosanska ulica se pretvara u pješačku zonu
bosanska ulica se pretvara u pješačku

“Smatram da su rekonstrukcijom ulice Erika Brandisa stvoreni uslovi za realizaciju podnešenih inicijativa. Također, uvjeren sam da bi se realizacijom ovog projekta povećala sigurnost pješaka, posebno djece, starijih osoba i osoba sa invaliditetom, smanjila zagađenost od izduvnih gasova, poboljšalo poslovanje privrednih subjekata u Bosanskoj ulici i olakšalo snadbjevanje i servisne usluge te obogatila turistička ponuda općine Travnik,” objavio je na fb načelnik Admir Hadžiemrić.- Tekst se nastavlja nakon oglasa –

Za konačnu realizaciju ovog Projekta svakako je bitno i mišljenje građana i privrednih subjekata. Vaše mišljenje ,o ovom Projektu možete iskazati kroz anketni upitnik u nastavku sve do 20.12.2020.godine OVDJE

travnik/ bosanska ulica se pretvara u pješačku zonu
bosanska ulica se pretvara u pješačku
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU