21.6 C
Sarajevo
Petak, 1 srpnja, 2022

  TRAVNIK / NE BRŽE OD ŽIVOTA!

  Dana 19.11.2019.godine u okviru projekta Rad policije u zajednici, policijski službenici Policijske stanice Travnik u saradnji sa Centrom za edukaciju mladih Travnik, realizovali su zajedničku akciju pod nazivom „NE BRŽE OD ŽIVOTA“, kojoj je cilj podizanje svijesti vozača o opasnostima vožnje u alkoholiziranom stanju.

  Navedena akcija je realizovana u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik, na punktu redovne kontrole vozača i motornih vozila.

  Prilikom provođenja akcije, volonteri Centra za edukaciju mladih Travnik, zajedno sa policijskim službenicima PS Travnik, su vozačima dijelili informativne letke i upoznali ih sa statistikom o saobraćajnim nesrećama u BiH, uzrokovanim konzumiranjem alkohola, te kaznenim odredbama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH, koje se tiču vožnje pod uticajem alkohola.Također, policijski službenici su testirali vozače motornih vozila na prisustvo alkohola u organizmu, što je rezultiralo isključenjem jednog vozača iz saobraćaja i oduzimanjem vozačke dozvole.

  Ovo je bila još jedna u nizu uspješnih zajedničkih aktivnosti CEM-a Travnik i MUP-a SBK/KSB Travnik, čija će se suradnja nastaviti i u narednom periodu.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU