Travnik: Obilježena 24. godišnjica ubojstva policajca Ante Valjana

U povodu 24. godišnjice ubistva travničkog povratnika, službenika Policijske postaje Travnik, Ante Valjana, kolege policajci danas su na groblju Prahulje položili vijence i zapalili svijeće.
 “To su moji radni kolege od prvog radnog dana na poslu. Policijske institucije provode istragu, FUP još uvijek radi na tome. Mi ćemo ih se uvijek sjećati i obilježavati ovaj dan”, rekao je Dragan Škulj, zapovjednik Policijske postaje Travnik.
Podsjetimo, U Travniku je 12. srpnja 1998. najprije ubijen hrvatski povratnik, policajac Perica Bilić. Eksplozivna naprava postavljena u njegovom osobnom automobilu aktivirala se u momentu kada je motor upaljen. Bilić je poginuo na licu mjesta.
Mjesec i pol dana kasnije, 31. srpnja , ubijen je drugi hrvatski povratnik, policajac Anto Valjan. Valjan je ubijen na samo nekoliko metara od sjedišta travničke policije, u samom središtu grada. Eksplozivna naprava postavljena u kanti za smeće aktivirana je u momentu kada se policajac Valjan, nakon završetka noćne smjene, spremao ući u svoj automobil.
Kantonalno tužiteljstvo Srednjobosanskog kantona još uvijek sprovodi istragu po nepoznatom počinitelju.

U veljači 1999. godine snažna eksplozija je uništila osobni automobil travničkog policajca, tridesetdvogodišnjeg, Vlade Stojaka. Eksplozija se dogodila tek dvadesetak metara od zgrade PU Travnik, a Stojak je zadobio teške i po život opasne ozljede. Nisu razriješena ni ubojstva travničkih Hrvata povratnika, Fabijana Babića (1925.), 16. veljače 1977., Luke Jezerčića (1938.) i sina mu Pere (1970.), 30. kolovoza 1977., Ivice Domića (1967.), 26. listopada 1977. godine…

drukciji.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU