TRAVNIK / Objavljen novi javni poziv, Općina dodjeljuje 20.000,00 KM

Na stranici Općine Travnik objavljen je novi Javni poziv za dodjelu sredstava iz Budžeta Općine Travnik- subvencije za podsticaj razvoja, poduzetništva i obrta za 2022. godinu.

Na budžetskoj stavci „Subvencije za razvoj poduzetništva i obrta u Budžetu Općine Travnik za 2022.godinu se nalazi 20.000,00 KM neutrošenih sredstava koja se preraspoređuju za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta temelji se na odobrenim sredstvima za ovu namjenu u Budžetu Općine Travnik za 2022.g sa pozicije „Subvencije za podsticaj razvoja, poduzetništva i obrta“.

Raspoloživi, neutrošeni, iznos sredstava za subvencije podsticaja razvoja, poduzetništva i obrta u 2022. godini je 20.000 KM i utrošit će se za refundaciju troškova osnivanja obrtničke djelatnosti kao osnovno zanimanje

Podsticajna sredstva namijenjena su za sufinansiranje troškova osnivanja obrtničke djelatnosti (nabavka mašina, opreme)  u iznosu od 5.000,00 KM do 10.000,00 KM  po korisniku. Iznos po korisniku će se određivati prema kriterijima.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju sva lica sa područja Općine Travnik koja će registrovati obrtničku djelatnost kao osnovno zanimanje, kao i osobe koje su već registrovale obrtničku djelatnost kao osnovno zanimanje u 2022.godini.

Učešće na Javnom pozivu ne mogu uzeti obrtnici koji su do sada ostvarivali poticaje iz Budžeta Općine Travnik u 2019., 2020. i 2021.godini, korisnici koji su ostvarili pravo po prvom Javnom pozivu u 2022.godini, niti korisnici koji su dobili sredstva u projektima koje su provodile druge organizacije u saradnji sa Općinom Travnik.

Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžeta Općine Travnik- subvencije za poticaj razvoja poduzetništva i obrta za 2022. godinu ostaje otvoren 7 dana od dana objavljivanja.

Detalje pogledajte u prilogu:

Tekst javnog poziva

Izjava

Biznis plan

Prijavni obrazac

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU