Travnik/ Općinski štab civilne zaštite poduzeo preventvne aktivnosti na sprječavanju i ranom otkrivanju koronovirusa

Općinski štab civilne zaštite Travnik održao je vanrednu sjednicu na kojoj je razmatrao informacije Kriznog štaba Ministarstva zdravstva SKB a koje se odnose na praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom ( COVID 2019).

Nakon razmatranja svih raspoloživih informacija i uputa doneseni su određeni zaključci kojima su određene moguće preventivne mjere zaštite i samozaštite kao i aktivnosti na organizaciji pripravnosti svih odgovornih na lokalnom nivou.

Zbog navedenog , obavještavamo građane da prate upute zvaničnih institucija, da poduzmu sve mjere samozaštite kao i da izbjegavaju sve vrste okupljanja većeg broja ljudi.

Danas će Štab civilne zaštite imati sastanak i sa direktorima javnih ustanova i preduzeća kako bi se razmijenile informacije o poduzetim preventivnim mjerama iz njihove nadležnosti i utvrdile eventualne aktivnosti koordinacije .

Kako je jedna od mjera zaštite javnog zdravlja i organizacija poslova u općinskim službama ,ovom prilikom , molimo građane da odgode sve poslove koji ih dovode u situaciju kontakata sa većim brojem ljudi u općinskim i drugim institucijama. U Centru za pruženje usluga građanima Općine Travnik biće organizovan rad na način da na šalterima , u isto vrijeme mogu biti samo dvije osobe.

Zbog navaednog a i zbog Naredbe Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK, Štab je preporučio Organizacionom odboru za obilježavanje Dana općine da iste otkaže.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU