Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Travnik: Pomozite 16-godišnjoj Erni Fajković

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Udruženje Prosvjetitelj Muallim Srebrenica uputilo je putem svoje Facebook stranice poziv prijateljima, simpatizerima i članovima Udruženja , koji prenosimo u cijelosti.

U ovom posebnom mjesecu Ramazanu, kada se djela mnogostruko nagrađuju, pozivamo Vas da učestvujete u našoj akciji, a u skladu sa vašim mogućnostima, da zajedno pomognemo našoj Erni Fajković koja ima samo 16 godina i da je ne ostavimo samu u ovoj njenoj životnoj borbi. Erna je oboljela od skolioze, nakon čega se morala operisati, a nosila je ogroman rizik da više nikada ne stane na svoje noge te 2017. godine odlazi na operaciju u Tursku gdje poslije operacije pada u kolica.


Skolioza je uspješno riješena, ali joj sada paraplegija prijeti da je veže za kolica cijelog njenog života. Iako doktori nisu davali mnogo šanse, Erna ostaje uporna te uz odličan rad fizioterapeuta Reumala, Erna već sada odlično napreduje, te uz pomagala, ustaje na svoje noge. Ljekari Reumala preporučuju nastavak liječenja zbog izrazitog napretka, ali majka više nema novaca za boravak. Dan njihovog boravka u Lječilište “Reumal” Fojnica košta 108 KM.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Tim Fojnica Udruženja Prosvjetitelj je danas uručio sredstva za još 4 dana, a Vas pozivamo da se priključite i koliko možete pomognemo da Erna ostane što duže u Reumalu i ostvari što bolji oporavak. Erna je vrlo inteligentna djevojka, te vrijeme tokom svog liječenja provodi u učenju stranih jezika – do sada je savladala dva, a trenutno uči i treći. Vrlo je skromna i vesela osoba koja želi samo jedno, #DaStaneNaSvojeNoge, a to joj mi od srca želimo.

Kontakt osobe za ovu aktivnost su:
Aziz Hurem, 061/403-667
Asim Ahmetović, 061/479-739

Uplate možete izvršiti na bankovni račun:
✅ Primalac: Udruženje Prosvjetitelj Srebrenica
✅ Svrha: Liječenje Erne Pajković
✅ Broj žiro računa:1610250021380011
✅ ID broj: 4402047330004

Travnik: Pomozite 16-godišnjoj Erni Fajković
Travnik: Pomozite 16-godišnjoj Erni Fajković
Travnik: Pomozite 16-godišnjoj Erni Fajković
- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas