Travnik: Poziv građanima da prijave svoje pravo na nekretninama

Poziv osobama koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Turbe, Nova Bila, Stojkovići, Bučići, Putiš, Rovna, Lugovi i Skradno sa područja Općine Travnik, Novi Travnik i Busovača PRIJAVITE SVOJE PRAVO NA NEKRETNINAMA.

Pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Turbe, Nova Bila, Stojkovići, Bučići, Putiš, Rovna, Lugovi i Skradno sa područja Općine Travnik, Novi Travnik i Busovača da prijave svoja prava na nekretninama u prostorijama Općinskog suda u Travniku. Javnom objavom Općinskog suda u Travniku je dana 05.05.2023. godine pokrenuta procedura uspostave i zamjene zemljišne knjige. Ovom prilikom pozivamo sve osobe da prijave svoja prava na nekretninama i to najdalje do 04.07.2023. godine.  

Prijave se mogu izvršiti u zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Travniku  soba br. 15., na adresi Vezirska br. 2. svakim radnim danom od 09:00 do 14:00 sati.

Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na adresu Općinski sud u Travniku, ulica Vezirska broj 2, 72270 Travnik

Sud oglasom poziva građane da u roku od 60 dana od dana objave oglasa prijave svoja prava na nekretninama zemljišnoknjižnom uredu, i tu svoju prijavu dokažu podneskom u dva primjerka. Podnesak koji se dostavlja uz prijavu je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju (original ili ovjerena kopija), odnosno isprava na osnovi koje je građanin stekao pravo vlasništva na svojoj nekretnini.

Također, pozivaju se svi vlasnici stanova i poslovnih prostora u gore navedenim katastarskim općinama čije je vlasništvo bilo upisano u Knjigu položenih ugovora, da provjere prijenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u zemljišnu knjigu po podacima novog premjera uvidom u istu, u gore navedenim zakonskim rokovima, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta Dodatno financiranje za Projekt registracije nekretnina”, provoditi će se bez naplate sudske takse.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je pokrenula Projekt Dodatno financiranje za Projekt registracije nekretnina, u okviru kojeg se provodi usklađivanje podataka iz katastra i zemljišne knjige. Dodatne informacije o Projektu možete zatražiti putem maila: [email protected] .

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU