Travnik/ Prije 21 godinu ubijen policajac Anto Valjan

Navršila se 21 godina od ubistva policijskog službenika policijske stanice Travnik Ante Valjana.

Podsjetimo u Travniku je prije dvije godine otkrivena spomen-ploča u znak sjećanja na policajca Antu Valjana, pred kojom je i danas odana počast i položeno cvijeće.

Uz članove porodice Valjan, prisustvovali su i predstavnici MUP-a SBK Travnik, službenici policijske uprave i policijske stanice Travnik, kao i drugih policijskih stanica iz sastava MUP-a SBK.

Nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća prisutni su se uputili na groblje Prahulje gdje je Valjan i sahranjen.

 Podsjetimo, 25-godišnji policajac travničke Policijske uprave Anto Valjan je poginuo 1998. godine, od podmetnute eksplozivne naprave. Eksplozija se dogodila na parkiralištu u neposrednoj blizini zgrade Policijske uprave u Travniku, pri povratku policajca Ante Valjana s posla kući. Nedugo nakon eksplozije Valjan je preminuo u travničkoj bolnici. Počinitelji ovog zločina ni nakon 21 godina nisu otkriveni i privedeni pred lice pravde. Mjesec dana prije ubojstva policajca Ante Valjana, u Travniku je poginuo i policajac Perica Bilić uslijed aktiviranja eksplozivne naprave postavljene pod njegov automobil, dok je 1999. godine, na istinačin, teško ozlijeđen policajac Vlado Stojak.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU