2.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  Travnik: U nedjelju 13.“Međunarodna smotra folklora 2019“

  1. “Međunarodna smotra folklora 2019“, na kojoj će nastupiti 22 kulturno-umjetnička društva iz BiH, Sjeverne Makedonije i Crne Gore u organizaciji KUD-a „Mladost“ Višnjevo bit će održana u nedjelju, 18.08. 2019. godine u mjestu Mehurići, u blizini Travnika.

  Organizatori ističu kako je ovo odlična prilika, da se pored lijepog druženja također ukaže na ogroman značaj i doprinos kulturno-umjetničkih društava u Bosni i Hercegovini. Predsjednik KUD-a “Mladost“ Višnjevo, Emir Karić kazao je da već dugi niz godina djeluju u pravcu očuvanja bh. tradicijskih vrijednosti, te da nastoje sva svoja znanja i umijeća prenijeti na mlađe naraštaje, koje na taj način zadužuju da vrijedno baštine autentične kulturno-društvene prepoznatljivosti svoga kraja.

  Karić,također ističe da su tokom tri decenije, koliko postoji ovo društvo brojne generacije imale priliku razviti jedinstvenu ljubav prema folkloru, te putujući cijelom BiH steći značajna iskustva. KUD “Mladost” Višnjevo trenutno broji oko 60 članova raspoređenih u nekoliko sekcija.

  - Oglašavanje -

  Ljubitelji folklora će imati priliku uživati u nastupima članova kulturno-umjetničkih društava koji će prezentirati brojne različite plesove iz BiH i zemalja iz regiona. Također, posjetitelji će moći pogledati i prodajno-izložbenu postavku u okviru sajma vlašićkog sira, organske hrane i rukotvorina.

  13.Međunarodna smotra folklora 2019 bit će održana na platou kod Osnovne škole “Mehurići“, sa početkom u 17:00 sati.

  travnik: u nedjelju 13.“međunarodna smotra folklora 2019“

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO