TRAVNIK / Uskoro rješavanje problema začepljenja šahta kod Bolnice, novih kružnih tokova…

Načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović sa svojim stručnim službama u rješavanju problema iz komunalne oblasti, novim pristupom i oblicima saradnje sa svim odgovornim iz oblasti javnih usluga koje se pružaju građanima, otvara jedno novo i drugačije poglavlje partnerstva radi zajedničkih ciljeva.

Naime, postojeće prakse podjele nadležnosti različitih nivoa vlasti kao i nivoa odgovornosti  evidentno utiču na efikasnost i kvalitet javnih usluga posebno u komunalnoj oblasti zbog  čega je načelnik Dautović održao niz sastanaka i konsultacija koje su počele da daju značajne rezultate.

U ovom momentu izdvajamo aktivnosti koje su vođenje sa Elektrodistribucijom BiH, Podružnica Travnik koje su danas rezultirale prvom studioznom analizom stanja mjernih mjesta javne rasvjete koja je osnov  za bolje i kvalitetnije planiranje nove , kvalitetnije javne rasvjete, otklanjanju nakupljenih problema kao kvalitetnije usluge građanima što je krajnji cilj.

VD direktor Podružnice Travnik Elektroprivrede BIH Alija Jusić danas je načelniku Općine uručio navedenu Analizu stanja te sa stručnim službama Općine definisao niz aktivnosti na unapređenju javne rasvjete. G-din Jusić je i volonter savjetnik načelnika Općine Travnik čime se potvrđuje i ispravnost ovakve odluke o imenovanju volontera savjetnika odnosno stručnjaka iz različitih oblasti koji ovakvim angažmanom pokazuju svoju društvenu odgovornost.

Ovom prilikom najavljujemo i uspostavljanje novog načina saradnje sa JP „Ceste Federacije BiH „posebno u oblasti održavanja magistralne ceste kroz našu Općinu kao i putnog pojasa uz magistralnu cestu i prateće infrastrukture. Ovo je  oblast, koja je u nadležnosti viših nivoa vlasti i na koji Općina do sada nije imala posebnog uticaja.

Upravo zbog toga, jer se radi o oblasti koja se direktno tiče kvalitete usluga građanima Travnika, pokrenute su aktivnosti kojima se moraju definisati i ispunjenja njihovih zahtjeva bez obzira na pružaoca usluga.

Nadamo se da ćemo ovakvim pristupom adekvatnije saradnje uskoro riješiti probleme kao što su problem čestog začepljenja šahta kod JU Bolnica Travnik, realizacije planova novih kružnih tokova i kvalitnijeg održavanja magistralne ceste i boljeg uređenja putnog pojasa uz magistralu. O novim aktivnostima naknadno ćemo obavijestiti građane, saopćeno je iz Općine.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU