Treće mjesto za U-15 reprezentaciju BiH na turniru „Josip Katalinski-Škija“

Na 12. Međunarodnom memorijalnom turniru „Josip Katalinski-Škija“ u Zenici, danas su odigrane utakmice za plasman u Trening centru NS/FS BiH.

U utakmici za treće mjesto, U-15 reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobijedila selekciju Sarajeva i Istočnog Sarajeva rezultatom 4:1.

Viktor Dujković u 41′ centrira iz slobodnog udarca sa desne strane, a u protivničkom kaznenom prostoru se najbolje snalazi Miloš Bajić i šalje loptu u mrežu za 1:0. Andrej Kovač u 51′ udvostručuje prednost, a Nidal Alibegović u 55′ golom kruniše odličnu akciju bh. selekcije. Arnes Zulić u 64′ presijeca loše dodavanje defanzivaca Sarajeva i Istočnog Sarajeva, zaobilazi protivničkog golmana i šalje loptu u mrežu za 4:0. Hamza Hodžić u 69′ postiže gol i ublažava poraz svoje ekipe.

Za bh. tim su nastupili: Mahir Mevkić, Jure Topić, Tarik Behramović (65. Mehmed Memiš), Vedad Leto, Maid Begunić (43. Ridvan Dahija, 65. Nur Selimović), Andrej Vučkovac (53. Emil Bujak), Viktor Dujković (53. Nidal Alibegović), Mateo Hrkać (43. Arnes Zulić, 65. David Džidić), Amar Hukara (65. Miloš Stojanović), Marko Karačić, Miloš Bajić (43. Andrej Kovač, 65. Benjamin Mujkanović).

Nakon utakmice selektor Čedomir Ćulum je izjavio:

„Prije svega, želim da pohvalim NS/FS BiH na odličnoj organizaciji turnira. Najbitnije je da smo vidjeli veliki broj igrača koji imaju pravo nastupa za našu zemlju, kako iz bh. selekcije, tako i u timu Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Zadovoljan sam pristupom i voljom za učenjem koju su pokazali naši igrači. Pokazali su i karakter, jer iako im je teško pao poraz u polufinalu kad smo primili golove u sudijskoj nadoknadi, danas su uspjeli da se izdignu i ostvare pobjedu.“

Pobjednik turnira je selekcija Grada Beograda koja je u finalu sa 3:1 pobijedila Crnu Goru. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Aleksa Rajić iz pobjedničke ekipe.


Izvor: ( www.nfsbih.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU