TREIN/ Drugi ciklus poduzetničke obuke u BeeZOne boznis inkubatoru

Jedanaest mladih ljudi iz Travnika dobit će priliku da realizuju svoje poslovne ideje i pokrenu vlastiti biznis uz finansijsku podršku do 10.000 KM po ideji, u okviru drugog ciklusa projekta “TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik”.

U ovom ciklusu projekta svoje poslovne ideje prijavilo je 39 mladih pojedinaca i timova, a ovih dana BeeZone biznis inkubator Centra za edukaciju mladih započeo je njihovu poduzetničku obuku, kako bi bili osnaženi za pokretanje i vođenje svog biznisa, te stvaranje preduslova za njegovu održivost i konkurentnost na tržištu.

Kapacitete mladih poduzetnika kroz ovu obuku izgrađuju treneri Centra za edukaciju mladih, po SIYB metodologiji (Start and Improve Your Business) koju je osmislila Međunarodna organizacija rada (ILO), a za čiju implementaciju su treneri educirani kroz poseban program ILO-a. CEM-ov BeeZone biznis inkubator dio je globalne SIYB mreže za osnaživanje poduzetnika u pokretanju i vođenju njihovog biznisa.

Nakon praktične edukacije koja obuhvata teme poput ideacije, marketinga, pisanja biznis plana, mladi poduzetnici imat će priliku i prezentovati svoje poslovne ideje stručnoj komisiji Lokalnog partnerstva za razvoj poduzetništva Travnik. Kroz prezentaciju (pitching) predstavit će komisiji svoj plan ostvarivanja poslovne ideje, te njen potencijal rasta i otvaranja novih radnih mjesta, a komisija će evaluirati i njihov biznis plan, te će na kraju 11najuspješnijih dobiti finansijsku podršku do 10.000 KM za pokretanje vlastitog biznisa i mentorsku podršku tokom prve godine poslovanja.

Projekat „TREIN“ realizuje se u okviru programa „EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju, vrijednog 15 milina eura, kojeg finansira Europska unija, a sprovode Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO).

Projekat u Travniku implementira Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva u sastavu: Općina Travnik – vodeći partner, REZ Agencija (Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH), Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Centar za edukaciju mladih, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku i Nobil d.o.o. Nova Bila.

trein/ drugi ciklus poduzetničke obuke u beezone boznis inkubatoru
trein/ drugi ciklus poduzetničke obuke u beezone boznis inkubatoru
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU