Tri udesa u Tomislavgradu: Povrijeđene dvije osobe

Na području općine Tomislavgrad u posljednja 24 sata dogodile su se tri saobraćajne nesreće u kojima je bilo povrijeđenih osoba i materijalne štete.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 17 sati u Stipanjićima prilikom slijetanja vozila s ceste povrijeđene su dvije osobe rođene 2000. i 2003. godine koje su nakon ukazane ljekarske pomoći u DZ Tomislavgrad puštene kući.

Druga saobraćajna nesreća dogodila se jutros (nedjelja) oko 5 sati u mjestu Kolo, također pri slijetanju vozila s ceste i udaranjem u terasu ugostiteljskog objekta, pri čemu je pričinjena materijalna šteta, ali je vozač Škode Octavije, rođen 1993. godine, ostao nepovrijeđen.

Treća nesreća dogodila se na Blažuju jutros oko 8 sati, a u njoj je sudjelovalo vozilo marke Golf bh. oznaka. Nije bilo povrijeđenih osoba, a pričinjena je manja materijalna šteta na vozilu i na dva saobraćajna znaka. Vozilo je pronađeno uz cestu i za sada sudionik te saobraćajne nesreće je nepoznat, prenosi avaz.

Kiša koja pada nekoliko dana na području LK i voda na cesti te neprilagođena brzina vjerovatno su bili glavni uzroci ovih nesreća.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU