Troje uhićenih u akciji SIPA-e u Mostaru, Međugorju i Konjicu – TNTportal.ba

Tri osobe uhićene su na na području Mostara, Međugorja i Konjica u sklopu akcije kodnog naziva “Paravan” koju je u četvrtak provela SIPA pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) sinoć su (4.4.2024. godine) na području Mostara, Međugorja i Konjica, po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine realizirali operativnu akciju kodnog naziva “Paravan”, kojom prilikom su izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na pet lokacija.

Slobode su lišene tri osobe koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predana u nadležnost postupajućem tužitelju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto oko jedan kilogram opojne droge kokain, četiri automatske puške, jedan pištolj kalibra 7,65 mm sa 20 komada pištoljskog streljiva, 12 komada granata za ručni bacač granata, tri električne detonatorske kapsle (EDK), jedna protivpješadijska mina “MRUD” (mina rasprskavajućeg usmjerenog dejstva), 90 komada metaka za automatsku pušku, novac u iznosu 44.000 konvertibilnih maraka i 6.000 eura kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela “Organizirani kriminal” u vezi s kaznenim djelima “Neovlašteni promet opojnim drogama”, i “Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe” propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Prilikom realizacije ove operativne akcije ostvarena je suradnja s Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, naveli su iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)

www.jabuka.tv

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU