Branko Šerić, poznati advokat koji je na poziv samoorganiziranih grupa podrške Filipu Zavadlavu preuzeo obranu tog trostrukog ubice iz Splita, odlučio je odustati od žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora kako bi se što prije provelo psihijatrijsko i psihološko vještačenje njegovog branjenika.

Naime, pokaže li se da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban, sud neće utvrđivati njegovu kaznenu odgovornost, nego će mu odrediti liječenje, a ono ne smije trajati duže od pet godina. U protivnom, prijeti mu duža zatvorska kazna.

Ukratko – moguće je da Filip Zavadlav, koji je kalašnjikovom u Splitu ubio trojicu ljudi, potpuno izbjegne zatvor.

Šerića je prokomentirao i najavljeni protest za Filipa. Nije upoznat s detaljima, čuo je da su se spominjale splitska Riva i Pjaca, po društvenim su mrežama navođeni i različiti termini, ali u organizaciju nije uključen, piše Index. hr.

Slobodno me možete citirati: za taj dio akcije nisam zainteresiran. Ja sam isključivo pravni servis, da tako kažem, osumnjičenika Filipa Zavadlava. Podržavam protest i nisam ni za kakve zabrane, ni na Facebooku, ali za taj dio nisam zainteresiran – izjavio je Šerić.

Loading..
ChatBot

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o