Trump podijelio svoju prvu objavu na Truth Social mreži

Donald Trump objavio je svoju prvu objavu na svojoj novoj društvenoj platformi. Ako vas zanima kako je javnost saznala za to, odgovor je pomalo komičan.

U utorak navečer, sin bivšeg američkog predsjednika, Donald Trump mlađi, na svom Twitter profilu podijelio je snimku zaslona prve očeve objave na Truth Social platformi. Platforma još nije javno lansirana.

“Vrijeme je za malo istine!!!” tvitao je Trump mlađi, podijelivši snimku zaslona na web stranici koja je zabranila profil njegova oca nakon niza incidenata u zgradi Capitola 6. siječnja 2021 godine.

Najava je uzbudila nekoliko tisuća korisnika, ali nije sigurno da će to biti dovoljno da platforma postane popularna. Snimke zaslona s nove društvene mreže podijelilo je još nekoliko Trumpovih pratitelja, drugim riječima – članova obitelji. Snimka zaslona nije otkrila mnogo, ali dovoljno da mnogi uoče nevjerojatnu sličnost s Twitterom, s minimalnim i nikakvim razlikama.

Također, jasno je da ovaj potez predstavlja amatersku marketinšku kampanju, čiji je cilj promovirati pokretanje Truth Sociala. Ipak, ostaje nejasno zašto se reklamira platforma koja još uvijek nije započela s radom pa se to iz marketinške perspektive čini kao promašaj.

Truth Social još nije pokrenut, a nema ni službenog datuma kad će platforma postati dostupna. Na Apple App trgovini, kao datum izlaska aplikacije navodi se 21. veljače. Međutim, prema nedavnom izvješću TIME-a, taj datum je već pomaknut na “kraj ožujka”.

Jedna stvar je ipak jasna, a to je činjenica da Truth Social izgleda kao replika Twittera. Svi postovi izgledaju kao tweetovi, zajedno s gumbima za odgovor, dijeljenje i slično. Stranica korisničkog profila izgleda isto kao i na Twitteru. Možda najveća razlika koja postoji je preimenovanje “tweetova” u “istine”, prenosi Mashable.

Očekuje se da će se ekosustav društvenih mreža promijeniti kada Truth Social krene s radom, jer se pretpostavlja da će privući one koji vole radikalnije teme te da će postati defacto desničarska društvena mreža.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU