Trump tjerao Melaniju da se nasmije, njenu reakciju bilo je bolno gledati (VIDEO)

Kako se vidi na novoj snimci, Trump je primijetio da se Melania ne smiješi…

Američki predsjednik Donald Trump je, čini se, rekao svojoj supruzi Melaniji da se nasmiješi fotografima tokom njihovog posjeta nacionalnom spomeniku Svetom Ivanu Pavlu drugom, na što je ona jedva usne razvukla u kiseli smiješak, piše Independent.

Snimak je nastao u utorak, dan nakon što je Ameriku zgrozilo još jedno problematično Trumpovo fotografiranje – ono s Biblijom u rukama ispred Episkopalne crkve Svetog Ivana.

Kako se vidi na novoj snimci, Trump je primijetio da se Melania ne smiješi, te joj je uputio nekoliko riječi nakon čega se ona blago nasmiješila. Nakon fotografiranja, predsjednički je par brzo napustio spomen-područje.

Podsjećamo, ovo je već drugi put u samo dva dana da je Trump iskoristio neko svetište kao pozadinu za fotografiranje i slanje političke poruke, što je naišlo na osudu vjerskih vođa.

Dan ranije, policija je suzavcem rastjerala mirne demonstrante – među kojima je bilo i svećenika – kako bi oslobodila Trumpu put od Bijele kuće do Episkopalne crkve Svetog Ivana, pred kojom se onda predsjednik slikao s Biblijom u rukama.

“Uznemirujuće je i neshvatljivo da bi bilo koja vjerska ustanova dopustila sebi da bude tako grozno zloupotrijebljena i izmanipulirana na način koji je u potpunoj suprotnosti sa svim religijskim principima, što nas navodi da stanemo u odbranu prava svih ljudi, pa čak i onih s kojima se možda ne slažemo’, kazao je nakon skandaloznog fotografisanja nadbiskup Wilton Gregory, najviše pozicionirali afro-američki biskup u zemlji.

Biskupi zaduženi za crkvu Svetog Ivana kasnije su rekli da nisu znali da će Trump doći i ondje se slikati.

Inače, dvadesetak svećenika i volontera bili su ispred Bijele kuće i dijelili demonstrantima vodu i grickalice kad je ih je policija grubo i uz suzavac rastjerala kako bi očisltila Trumpu put.

“Sveto mjesto pretvorili su u bojište”, kazala je Gini Gerbasi, iz obližnje crkve u Georgetownu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU