TTU spreman za izgradnju Bloka 7 TE Tuzla

Tvornica transportnih uređaja u Tuzli (TTU) spremno dočekuje izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, zaključeno je nakon današnje posjete delegacija Vlade FBiH i Vlade TK toj tuzlanskoj kompaniji.

S obzirom na to da su stečeni svi preduslovi za početak izgradnje Bloka 7, premijeri Fadil Novalić i Denijal Tulumović s ministrima Nerminom Džindićem i Sulejmanom Brkićem posjetili su danas TTU i u društvu direktora kompanije Almira Zulića obišli proizvodne pogone fabrike.

Delegacije su se uvjerile u spremnost tuzlanske fabrike da se već od početka izgradnje Bloka 7 uključi u taj proces i svojim kapacitetima pomogne realizaciju tog velikog elektro-energetskog projekta.

– Zadovoljni smo ovim što danas vidimo u TTU-u. Kompanija danas izgleda vrlo respektabilno i spremna je odgovoriti svim zadacima koji se pred nju budu postavljali – rekao je Novalić, ističući značajan pozitivan iskorak koji je TTU napravio u protekle dvije godine.

Pozitivnim ocjenama pridružili su se i premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić.

– Zadovoljstvo je vidjeti oko 200 vrijednih ljudi koji rade i ovdje stvaraju novu vrijednost. Približava nam se izgradnja Bloka 7 i drago nam je vidjeti da je TTU u protekle dvije godine dovoljno stabilan da odgovori i najkompleksnijim zadacima koji se pred njega budu stavljali u realizaciji ovog projekta – zaključio je Tulumović, saopćeno je iz Vlade TK.

 


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU