TUGA U STOCU Potraga za džipom i mladićima, sletjeli u Bregavu

I dalje traje opsežna potraga za vozilom džip za koje se vjeruje da je u noći s nedjelje na ponedjeljak završilo u rijeci Bregavi u Stocu, kom prilikom su najvjerojatnije živote izgubila dvojica mladića.

Kod rijeke je u jutarnjim satima na lokalitetu Pitića brijeg u blizini ulaza u grad iz smjera Berkovića, pronađena registarska oznaka i branik vozila Džip Kompas, u kojim su tijekom noći u nedjelju ka Vidovom polju krenula dvojica mladića.

Prijava iza ponoći

Njihov nestanak prijavljen je pola sata iza ponoći, nakon što se nisu vratili kućama, niti su bili telefonski dostupni. Okolnosti uslijed kojih je najvjerojatnije došlo do nesreće tek treba da se utvrde. Na terenu su jučer osim policije, bili i  dežurni tužitelj, te ronilačke ekipe.

– Sinoć je prijavljen nestanak dvije mlađe osobe, koje su se udaljile džipom crne boje. U jutarnjim satima je nastavljena potraga, a oko osam sati policijski službenici PU Stolac locirali su mjesto gdje je vozilo sletjelo u Bregavu. Nađene su registarske oznake i dio branika vozila. Policijski službenici su zajedno s GSS-om, na jednom mjestu stavili sajlu s magnetom i vjeruju da su zakačili vozilo. To je 30 metara od mjesta slijetanja. Trenutno će ući ronioci i locirati da li je to vozilo, i da li su stradale osobe u vozilu ili s ispale iz vozila. Vjerojatno da su se tu okretali, da su izgubili kontrolu nad vozilom i upali u rijeku. Dubina vode na tom mjestu je između osam i devet metara, jer je Bregava uslijed obilnih kiša nabujala. Preduboka je tu. Radi se o mlađim osobama, rekao je jučer glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

tuga u stocu potraga za džipom i mladićima, sletjeli u bregavu
tuga u stocu potraga za džipom i mladićima, sletjeli u bregavu
tuga u stocu potraga za džipom i mladićima, sletjeli u bregavu

S obzirom na nabujalu rijeku i činjenicu da je time otežan rad policijskih službi i ronilačkih timova, na mjestu nesreće sve svoje kapacitete ustupili su i pripadnici članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stolac, kao i spasioci Gorske službe spašavanja iz susjedne Čapljine.

Prvi tragovi

Podsjetimo, stolačkoj policiji je R.V. (47) u 00:45 sati prijavila da je njen sin, M.V. bio u jednom kafiću u Stocu s F.S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F.S., zajedno, sa S.P., koji je policijskim službenicima dao informacije o tome kako je dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi trag. Odmah nakon toga tijekom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do narednog jutra.

Do završetak ovog teksta potraga za nesretnim mladićima još nije bila okončana.

N. K.dnevni.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU