20.5 C
Sarajevo
Nedjelja, 4 lipnja, 2023

TUGA U VITEZU: Preminula 47-godišnja učiteljica iz Viteza

Tužna vijest o smrti Mirnese Trako, 47-godišnje učiteljice i djelatnice Osnovne škole Dubravica Preočica potresla je danas Vitez i njegove stanovnike.

“Sa velikom tugom i bolom u srcu opraštamo se od naše drage učiteljice Mirnese Trako ,koja je iznenada preselila na bolji svijet i ostavila veliku prazninu u našim srcima, u srcima svojih učenika, radnih kolega i svih onih koji su imali priliku poznavati je i raditi s njom.

Ovu posebnu, nevjerovatno hrabru i jaku ženu, izuzetnu saradnicu i velikog prijatelja, pamtit ćemo po ogromnoj energiji, kreativnosti, otvorenom duhu, po samopouzdanju, koja je u svakom momentu i u svakoj situaciji nastojala pridonijeti efikasnosti naše škole.

Svoj posao radila je odgovorno, strpljivo, predano, bila profesionalac koja je gradila povjerenje te uvijek bila spremna svojim znanjem i vještinama pomoći mlađim kolegama. Bila je pokretač i podrška brojnih važnih događaja u našoj školi.

Njen lik, plemenitost i izuzetne ljudske vrijednosti ostat će da žive među uposlenicima naše škole. Draga Mirnesa , ostaćeš zauvijek zapamćena po dobru , po svemu sto si učinila za ovu školu i kolektiv, a to je veliko i mnogo dobro koje si ostavila iza sebe. U našim si srcima i dovama. “Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo”
Da ti se Allah smiluje i uvede te Džennetske bašče. Amin!”, poruka je kojom su se oprostili od Mirnese iz OŠ Dubravica Preočica.

Mirnesa je bila aktivna i u BZK ”Preporod” Vitez.

“S nevjericom i velikom tugom primili smo vijest da je naša Mirnesa Trako preselila na bolji svijet. Veliki šok i tuga za Mirnesinu porodicu, rodbinu i prijatelje i sigurno smo izgubili jednog plemenitog i vrijednog insana. Mirnesa je bila dio naše porodice Preporod, gdje je ostavila veliki trag u radu sa našom djecom i omladinom i molimo Svemogućeg da joj to upiše kao dobra djela, da joj se smiluje i oprosti grijehe. Porodici želimo puno sabura u ovim teškim vremenima”, poručili su na svojoj facebook stranici iz BZK ”Preporod” Vitez.

Dženaza će biti u nedjelju, 14. kolovoza 2022. godine u 16:47 sati u Preočici.

Ozalošćeni su muž Bahrudin, kćerke Berina i Kanita, otac Hamid i majka Rahima, braća Mirnes i Enes, svekrva Ređija, djever Salih, zaova Kimeta, jetrva Alisa, snahe Naisa i Refija,
bratići Hamid i Jusuf, bratićne Enisa i Nejra. Obitelji: Trako, Džananović, Delić, Lendo, Rebihić, Đidić, Patković, Bektaš, Kermo, Bešo, Buro, Topalović, Riđić, Skopljak, Birdahić te kolektiv i učenici OŠ Dubravica – Preočica, kao i ostala mnogobrojna rodbina, susjedi i prijatelji.

Svim ožalošćenim upućujemo iskrene izraze sućuti.

tuga u vitezu: preminula 47-godišnja učiteljica iz viteza
tuga u vitezu: preminula 47-godišnja učiteljica iz viteza

www.vitez.info

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU