Tuga zbog prerano ugašene mladosti: Ovo je identitet mladića koji su sinoć poginuli kod Gračanice

AUTOR:
H.D.

DATUM:
ožu 12, 2022 @ 10:06

tuga zbog prerano ugašene mladosti: ovo je identitet mladića koji su sinoć poginuli kod gračanice
tuga zbog prerano ugašene mladosti: ovo je identitet mladića koji su sinoć poginuli kod gračanice

Na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla sinoć, 15 minuta iza pola noći, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći život su izgubila dvojica 22-godišnjaka iz Lukavice Rijeke, potvrđeno je za “Avaz” iz policije.

Prema informacijama koje smo dobili na licu mjesta su poginuli vozač Passata Fahrudin Dubinović (22) i njegov drug-suvozač Amel Suljkanović.

Mladići su se vozilom kretali iz pravca Doboja ka Tuzli. Prema nepotvrđenim informacijama u jednom momentu vozač Passata Dubinović je, vjerovatno, zbog velike brzine na blagoj krivini u Stjepan Polju izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid.

Oba mladića su stradala na licu mjesta. Slika je užasavajuća, ljudi od jutros dolaze na lice mjesta i ne mogu da vjeruju šta se desilo. Automobil je od udara podignut zadnjim krajem, zračni jastuci nisu pomogli, a unaokolo su razbacane stvari. Vrata automobila su od mjesta nesreće odbačena dvadesetak metara.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Na licu mjesta smo razgovarali sa Ragibom Aljićem, koji je u Splitu radio sa nastradalim Amelom.

– U srijedu smo došli sa posla iz Splita kući u Lukavicu Rijeku na kraći odmor. Sinoć sam bio s njim u Klokotnici, a jutros mi javljaju da je poginuo. Ne mogu da vjerujem šta se u trenutku zbilo. Bio je dobar momak. Fahrudin je bio zaposlen u Zagrebu. I on je kući došao na nekoiko dana i sinoć se ugasio njegov život. Šta čovjek da kaže, kada vidi ovu sliku – rekao je Aljić.

 U TVJ Gračanica kažu da su trojica vatrogasaca bila na intervenciji, iz smrskanog Passata izvlačili su mladiće, koji su nažalost već biti mrtvi. U porodicama Dubinović i Suljkanović je nakon saznanja da su izgubii sinove zavladala neviđena tuga i bol. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU