Turci otkrili na šta su Saudijci bili spremni samo da niko na teren ne izađe u spornoj majici

Nevjerovatna drama dešavala se u Riyadhu gdje je otkazano odigravanje meča Fenerbahče – Galatasaray. Finale turskog Superkupa je otkazano jer Saudijci nisu dozvolili igračima istanbulskih timova da u majicama s likom Kemala Ataturka izađu na teren i pobrinuli su se da se to ni slučajno ne desi, piše sportsport.ba.

Nezapamćen skandal desio se u Saudijskoj Arabiji gdje su večeras Fenerbahče i Galatasaray trebali odmjeriti snage u finalu Superkupa, te je na kraju utakmica otkazana.

Sve se desilo zbog toga što su organizatori utakmice zabranili igračima turskih velikana da u majicama s likom Kemala Ataturka izađu večeras na teren što je izazvalo ogorčenje čelnika tih klubova.

Oni su htjeli to da urade u čast 100. godišnjice od osnivanja Turske, ali Saudijci Ataturkov lik na stadionu Al Nassra nisu dozvolili.

Jasno je da on u Saudijskoj Arabiji nije baš bio najomiljenija ličnost zbog stavova i izjava o islamu. Na kraju sve je kulminiralo odgodom utakmice koja će kako stvari stoje biti odigrana negdje u Turskoj.

Da su Saudijci bili ozbiljni u namjeri da zaustave igrače Fenera i Galate da nose ove majice objavio je ugledni TRT koji je izvještavao večeras iz Riyadha i otkrio zanimljivu informaciju.

Naime, na stadionu je bio veliki broj policije koja je kontrolisala navijače jer ni oni nisu smjeli da na tribine unose obilježja, te bilo šta što ima Ataturkov lik na sebi.

TRT je objavio da su pripadnici policije bili i ispred svlačionica Fenerbahčea i Galatasarayja kako bi spriječili igrače tih timova da u spornim majicama izađu na teren.

Međutim, za njih na kraju nije bilo posla jer igrači ovih turskih klubova uopšte nisu ni došli na stadion, te su sve vrijeme bili u hotelima gdje su čekali rasplet situacije.

Tek su po saznanju da se meč neće odigrati spakovali stvari i krenuli ka aerodromu u Riyadhu. Iako je i na kontroli na aerodromu bilo određenih problema posljednje informacije govore da su avioni Fenera i Galate poletjeli ka Istanbulu nešto iza deset sati po našem vremenu.

Tamo ih već čekaju navijači koji spremaju spektakularan doček na aerodromima u Istanbulu jer je za njih ovo što se večeras desilo bio herojski čin.novi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU