16.6 C
Sarajevo
Utorak, 9 kolovoza, 2022

  Tuže “Elektroprivredu BiH” zbog štete od strujnog udara

  Stanovnici mjesne zajednice Prokos kod Fojnice pokrenuće tužbu protiv sarajevske firme “Elektroprivreda BiH”, jer su pretrpjeli veliku materijalnu štetu koja se procjenjuje na 400.000 KM, uzrokovanu strujnim udarom.

  Mještani Prokosa pokreću tužbu s ciljem nadoknade štete koju su procijenili advokati, kada su od domaćinstva do domaćinstva sakupljali i sabrali minimalne vrijednosti uništenih aparata.

  Predsjednik mjesne zajednice Prokos Mirsad Klisura rekao je da je više od 500 domaćinstava prije nekoliko dana pretrpjelo štetu, te da su u toku podizanja tužbe protiv odgovornih koji su nemarom u domaćinstva pustili veći napon zbog čega je uništeno na stotine uređaja.

  “Pregorjeli su frižideri, televizori, veš-mašine i mašine za suđe, mobilni telefoni, šporeti, sve što je bilo uključeno u struju kada se dogodio strujni udar. Oni su uredno najavili isključenje, poslali su obavijest, kao i uvijek, ali nikada nije bilo ovakvih problema”, istakao je Klisura.

  Prema njegovim riječima, razgovarano je i sa načelnikom Fojnice Sabahudinom Klisurom koji je izrazio želju da pomogne mještanima Prokosa, pa i da plati advokata ako je potrebno, prenosi “Kliks”.

    Nedopustivo da u Salakovcu borave obitelji boraca sa islamskih ratišta

  “Mi smo prikupili podatke, čekamo zapisnik izvještaja kantonalnog inspektora za energetiku i iz policije službene zabilješke o prijavi kvarova za dalji postupak tužbe”, rekao je predsjednik mjesne zajednice Prokos, te dodao da su stradale i mašine u privatnim firmama, gdje su takođe nanesene štete od više stotina hiljada KM.

  Iz “Elektroprivrede BiH” saopštili su da je do povišenja napona u mjesnoj zajednici Prokos došlo zbog neispravnosti relejnih zaštita u postrojenju mini-hidroelektrane Mujakovići, ali da će istraga utvrditi zašto je zatajila zaštita.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU