Tužilaštvu predat muškarac za kojeg se sumnja da je učestvovao u ubistvu policajca u Prijedoru

AUTOR:
K.H.

DATUM:
ožu 24, 2022 @ 11:09

Policijski djelatnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, predali su državnom tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, osobu inicijala D.R. za koju se vjeruje da je učestvovao i u ubistvu policajca Radenka Bašića.

Navedeni osumnjičeni se dovodi u vezu sa organizovanom kriminalnom skupinom koja je djelovala na području Bosanske Gradiške i drugih gradova. Međutim on je pod istragom i kao mogući sudionik u teškom ubistvu načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića.

Bašić je ubijen u ponedjeljak, 21. marta rano ujutru kada je krenuo na posao. Likvidiran je s leđa, a sve upućuje na profesionalno ubistvo.

Zbog njegovog ubistva su bili blokirani, osim Prijedora gdje je ubijen, i druga mjesta i gradovi u blizini. Punktovi su postavljeni čak i u Banjoj Luci. Uhapšeno je nekoliko osoba i odvedeno na ispitivanje, a objavljena je i skica osobe za koju se sumnja da je ubica.

D.R. je prvi koji je procesuiran dalje ka tužitelju. Postupajući tužitelj će u zakonskom roku ispitati osumnjičenog nakon čega će donijeti odluku u podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora i drugima aktivnostima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Klix.ba

a184dc4a 1ae3 40be a5da c105384b1996
tužilaštvu predat muškarac za kojeg se sumnja da je učestvovao u ubistvu policajca u prijedoru

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU