Tuzla: Novo ime za nove usluge! (VIDEO)

Centar za srce BH Tuzla već godinama zauzima lidersku poziciju u dijagnostici i tretmanu kardiovaskularnih bolesti. Dosadašnja iskustva i znanja, koja se prije svega ogledaju u odgovornom i profesionalnom odnosu prema pacijentu, kontinuiranoj edukaciji i ličnom zalaganju preneseno je i na druge medicinske discipline. Pacijenti zaslužuju bolju medicinsku uslugu, mjesto gdje će biti tretirani sa uvažavanjem i sa najkvalitetnijom medicinskom opremom i stoga nakon 12 godina uspješnog rada Cenatar za srce BH Tuzla prerasta u multidisciplinarnu zdravstvenu ustanovu  u kojoj će pacijenti, uz sve dosadašnje usluge, moći dobiti  i visokosofisticirane usluge  iz drugih medicinskih discplina.

tuzla: novo ime za nove usluge! (video)
tuzla: novo ime za nove usluge! (video)

„U prvoj fazi smo se fokusirali na razvoj gastroenteroloških i uroloških usluga, zatim opće i abdominalne hirurgije te radiologije sa interventnom radiologijom. Garant uspjeha  novih disciplina su vrhunski medicinski profesionalci, prije svega doktori sa dugogodišnjig iskustvom iz ovih oblasti. Ponosimo se impresivnim ulaganjima koja smo izvršli u segmentu nabavke medicinske opreme za nove djelatnosti“, kazao je prof. dr. Elmir Jahić, direktor Centra za srce BH Tuzla ustanove koja se od sada zove Medical institut Bayer – MIB.

tuzla: novo ime za nove usluge! (video)
tuzla: novo ime za nove usluge! (video)

Razvoj i novi koncept djelovanja zaslužuju novi naziv, a Institut je dobio ime po dr. Karel Bayeru,  prvom predsjedniku udruženja ljekara Bosne i Hercegovine (1909.) i prvom upravitelju novoformirane „Vakufske bolnice“ (1885). Promjena imena Centra za srce BH Tuzla u Medical Institiute Bayer – MIB predstavlja  svojevrsnu počast i priznanje dr. Bayeru, kao inovatoru, čovjeku koji je pomjerao svoje okruženje unaprijed i podizao standarde, čime stremi i Institut.

tuzla: novo ime za nove usluge! (video)
tuzla: novo ime za nove usluge! (video)

„Trenutno, MIB se sastoji iz pet centara. To je, prije svega, Centar za srce koji se sastoji od tri odjela: Odjela za kardiologiju, Odjela za kardiohirurgiju i Odjela anestezije, reanimacije i intenzivne terapije. Centar za srce je od svog osnivanja prije 12 godina ustanova sa najvećim brojem kardioloških i kardiohirurških procedura u BiH. Potom tu su: Centar za opću i interventnu radiologiju, Centar za gastroenterologiju, Centar  za urologiju te Centar za opću i abdominalnu hirurgiju. Trenutno MIB ima 174 uposlenika. Ukupno 33 doktora medicine i to 17 specijalista i subspecijalista, 13 specijalizanata te tri sekundarca. Od ovog broja devet je doktora nauka i to pet profesora te dva docenta. Imamo također i pet magistara te tri primarijusa. Ukupno je uposleno 77  medicinskih sestara i tehničara, od toga broja 12 magistara sestinstva“, kazao je prof. dr. Emir Mujanović, pomoćnik direktora za medicinske poslove i šef kardiovaskularne hirurgije.

U planu MIB-a je osnivanje novih Centara iz različitih medicinskih oblasti kao i upošljavanje novih medicinskih stručnjaka različitih profila.

  • SPONZORIRANI ČLANAK
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU