Učenici tuzlanske Osnovne škole ”Sjenjak” od danas imaju sportsku salu, na koju se čekalo 15 godina.

Djeca čas tjelesnog odgoja više neće raditi u učionicama, vani ili na sportskim terenima, zahvaljujući sredstvima Vlade Tuzlanskog kantona i Grada Tuzle, ukupno oko 600.000 KM.

Ova tuzlanska škola broji više od 500 učenika i bila je jedina osnovna škola na području Tuzle koja nema fiskulturnu salu. Njena izgradnja ima nemjerljiv značaj, kažu u ovoj školi.

Direktorica škole Indira Lukavica kaže da je objekat građen dvije godine i pokriva površinu 650 kvadrata.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović podsjeća da su regulacionim planom predvidjeli da se napravi škola za Sjenjak, te da su u oštroj konkurenciji uspjeli dobiti sredstva japanske vlade, koja je izdvojila 1,5 miliona KM, a Grad oko milion KM.

– Za ta dva i po miliona KM Japana i Grada Tuzle nastala je Osnovna škola ‘Sjenjak’. Ostala je škola bez sale. Salu smo završili zajedno sa Kantonom koji je izdvojio 400 hiljada, a Grad oko 200 hiljada i sada imamo vrlo savremenu školu na odličnoj lokaciji – rekao je Imamović.

Pomoćnik ministrice za obrazovanje TK Fikret Vrtagić ističe da su Vlada i Ministarstvo uložili značajna sredstva u ovaj projekt, ali da bez saradnje sa Gradskom upravom radovi ne bi išli istim tokom.

Najavljeno je da će resorno ministarstvo, uskoro, pomoći dovršetak radova u dvije škole u Gradačcu.

(FENA)


Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o