Tuzla: Učenici tuzlanske OŠ Sjenjak od danas imaju sportsku salu (VIDEO)

Učenici tuzlanske Osnovne škole ”Sjenjak” od danas imaju sportsku salu, na koju se čekalo 15 godina.

Djeca čas tjelesnog odgoja više neće raditi u učionicama, vani ili na sportskim terenima, zahvaljujući sredstvima Vlade Tuzlanskog kantona i Grada Tuzle, ukupno oko 600.000 KM.

Ova tuzlanska škola broji više od 500 učenika i bila je jedina osnovna škola na području Tuzle koja nema fiskulturnu salu. Njena izgradnja ima nemjerljiv značaj, kažu u ovoj školi.

Direktorica škole Indira Lukavica kaže da je objekat građen dvije godine i pokriva površinu 650 kvadrata.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović podsjeća da su regulacionim planom predvidjeli da se napravi škola za Sjenjak, te da su u oštroj konkurenciji uspjeli dobiti sredstva japanske vlade, koja je izdvojila 1,5 miliona KM, a Grad oko milion KM.

– Za ta dva i po miliona KM Japana i Grada Tuzle nastala je Osnovna škola ‘Sjenjak’. Ostala je škola bez sale. Salu smo završili zajedno sa Kantonom koji je izdvojio 400 hiljada, a Grad oko 200 hiljada i sada imamo vrlo savremenu školu na odličnoj lokaciji – rekao je Imamović.

Pomoćnik ministrice za obrazovanje TK Fikret Vrtagić ističe da su Vlada i Ministarstvo uložili značajna sredstva u ovaj projekt, ali da bez saradnje sa Gradskom upravom radovi ne bi išli istim tokom.

Najavljeno je da će resorno ministarstvo, uskoro, pomoći dovršetak radova u dvije škole u Gradačcu.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU