Tuzlanski polumaraton dobio AIMS certifikat

Do održavanja 3.tuzlanskog noćnog polumaratona, jednog od najvećih sportskih događaja u Tuzli ostalo je nešto više od mjesec i pol dana. Organizator, ARK „Rekreativci“ Tuzla trenutno je fazi intenzivnih priprema, a sve s ciljem da ovogodišnji podigne na još veću razinu od prethodnih godina. U tom pogledu nedavno je realiziran izuzetno značajan projekat, te je ARK Tuzla zvanično dobio certifikat staze od strane Asocijacije internacionlnih maratona i trka na duge staze (AIMS).

˝Naša trka se svrstava u jednu od rijetkih sa prostora BiH koje imaju ovaj certifikat čime će rezultati i rekordi zabilježeni u Tuzli, biti svjetski priznati. Za one koji ne znaju, ovaj certifikat daje precizan podatak o dužini staze dok drugi vidovi mjerenja od kojih je najčešći sat, nemaju validne podatke jer mjere kutove najidealnije putanje trkača što se praktično skoro nikad ne događa. U tim slučajevima uglavnom su prikazane duže staze nego što obično jesu˝, istako je predsjednik ARK „Rekreativci“ Tuzla Suad Suljić.

Certificiranje staze samo je još jedna prednost koja bi trebala biti i dodatna motivacija trkačima da se u što većem broju prijave za tuzlanski noćni polumaraton koji će biti održan 20. jula ove godine. ˝Prijave za polumaraton teku po plani, te je do sada evidentirano preko 300 prijava iz svih zemalja regiona. Novina je da će ove godine uz polumaraton i Fun Run utrku na 5 kilometara, biti održana i dječja utrka˝, kazao je Suljić.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU