Tvorac popularne igre Pokémon Go pokreće vlastitu društvenu mrežu

Niantic, proizvođač jedne od najpopularnijih igara na svijetu, Pokemon Go-a, napravio je društvenu mrežu za svoje igre koja samo što nije izašla. Aplikacija, koja je izvorno najavljena u maju, nosi naziv Campfire i posljednjih nekoliko mjeseci je u fazi testiranja s Ingress igračima. Početno uvođenje bit će dostupno za “odabrane grupe Pokémon Go igrača tokom ljeta”, najavili su iz kompanije.

Temelj aplikacije Campfire je mapa koja uključuje informacije o obližnjim događajima i aktivnostima u igri, što teoretski olakšava pronalaženje ljudi s kojima se može igrati ili dogovor susreta s prijateljima. Aplikacija uključuje alat za razmjenu grupnih i privatnih poruka u igri, pa će biti moguće, na primjer, poslati prijatelju u DM lokaciju za napad kako bi se olakšalo okupljanje. Također, moguće je dodavanje oznake na lokacije, kako biste potakli obližnje igrače da dođu ako se nešto zanimljivo događa.

Iako se ideja o društvenoj mreži usmjerenoj na Niantic može činiti suvišnom s obzirom na već postojeću gomilu aplikacija za razmjenu poruku, ako uzmemo u obzir na koliko igara kompanija radi, ovo se čini zapravo kao smislen potez. Uz Pokémon Go i Ingress, Niantic također ima Pikinim Bloom, zajedno s igrama u razvoju kao što su virtualni ljubimac sim Peridot i upravo najavljena košarkaška igra NBA All World, piše The Verge.

Ipak, ova vijest je stigla samo dan nakon što je kompanija otkazala čak nekoliko projekata, uključujući prethodno najavljene Transformers: Heavy Metal. Također, tvrtka je otpustila više od 80 zaposlenika, nakon što su projekti visokog profita poput Harry Potter: Wizards Unite i Catan:World Explorers ugašeni nakon ne baš sjajnih lansiranja.

The post Tvorac popularne igre Pokémon Go pokreće vlastitu društvenu mrežu appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU