TVSA/ Prvi tramvaji na relaciji Ilidža -Čengić Vila početkom septembra (Video)

Intenzivirani su radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge. Odmora nema ni vikendom, ističu predstavnici izvođača radova; sve s ciljem kako bi bio ispoštovan zadani rok. Trenutno se radi na betoniranju podloge i montaži tramvajskih šina na dionici Ilidža – Čengić Vila. Uskoro radovi i na ostalim dionicama.

Nedim Selimbegović, TVSA

Prvi tramvaji na relaciji Ilidža – Čengić Vila trebalo bi da budu pušteni u promet već u septembru, nakon što se okonča postupak tehničkog prijema. Najzahtjevniji dio posla na ovoj dionici je završen. Trenutno se radi na stabilizaciji šina koje će biti u skladu s evropskim standardima. Predstavnik podizvođača ističe da su u toku završni radovi.

„To su ugradnja tucanika između šina na kolosjeku i ugradnja humusa sa lijeve i desne strane kao i međupojas između kolosjeka. Ta dionica nam je ovdje od Avaza do Stupa. U ovoj sedmici ćemo početi sa izvođenjem radova na betoniranju gredica koje služe za razdvajanje humusa od kolosjeka“, rekao je za TVSA Osman Jahić, predstavnik podizvođača radova.

Pogledajte kompletnu priču

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU