U BiH 282 novzaražene osobe, devet preminulih…

U posljednja 24 sata je analizirano nešto više od hiljadu testova na koronavirus od čega su pozitivna 282.

U Federaciji BiH novozaraženih je 198, a u Republici Srpskoj 84. Preminulo je devet osoba, pet u FBiH, a četiri u RS. U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirano je 759 uzoraka od kojih je 198 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 92.390 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 8.026 osoba.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 4.305 pacijenata, dok je trenutno aktivan 3.531 slučaj pozitivan na SARS-CoV-2.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je pet smrtnih ishoda. U pitanju su dvije muške i jedna ženska osoba iz Sarajeva, te muškarci iz Gračanice i Živinica.

Sa današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 190, od toga 121 osoba je muškog i 69 ženskog spola.

U Republici Srpskoj su u posljednja 24 sata testirana 292 uzorka na koronavirus od čega su 84 nova slučaja.

Najviše novozaraženih u Republici Srpskoj je s Pala (16) i iz Banje Luke (15).

Institutu za javno zdravstvo Republike Sprske su prijavljena četiri smrtna slučaja osoba koje su bile pozitivne na koronavirus. Među preminulima je i osoba rođena 1985. godine koja nije imala nikakva hronična oboljenja.

Ministar zdravstva RS-a Alen Šeranić je kazao da oni intenzivno rade na jačanju kapaciteta COVID odjeljenja te da RS nabavlja nove testove za brzo testiranje pacijenata koje hospitaliziraju zbog drugih zdravstvenih stanja.

Podaci za Brčko distrikt još uvijek nisu poznati.

IZVOR: Klix.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU